Stadsdeel Escamp

Stadsdeel Escamp

Uitbreiding naar het zuiden van Den Haag, het deel dat het dichtst bij het centrum ligt tot en met het mooie Zuiderpark is ook ontworpen door Berlage. Daarachter volgt een naoorlogs deel en in het zuidwesten de VINEX-locatie Wateringse Veld richting het Westlandse dorp Wateringen.  

De volgende wijken behoren tot dit stadsdeel met een totaal inwonersaantal van 120.000:

  • Bouwlust en Vrederust
  • Leyenburg
  • Moerwijk & Zuiderpark
  • Morgenstond
  • Rustenburg en Oostbroek
  • Wateringse Veld

 Escamp werd grotendeels gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Uit opgravingen blijkt dat het gebied tot de oudst bewoonde streken van Den Haag behoort. De woningbouwcorporaties hebben veel bezit in Escamp, vooral in de naoorlogse wijken Moerwijk, Morgenstond, Bouwlust en Vrederust. De huursector maakt op dit moment grotendeels plaats voor koopwoningen.

Door de toevoeging van de Vinex-wijk Wateringse Veld is Escamp het stadsdeel met de meeste inwoners. Sinds 2009 is het Wateringse Veld volledig bewoond met groene kindvriendelijke wijken en diverse type woningen.

Wil je aan de rand van de stad wonen, dan is Wateringse Veld een prima keuze met alle voorzieningen binnen handbereik.

R

VK Makelaars: jouw persoonlijke makelaar uit Haarlem, Amsterdam en Den Haag

Wil jij in Den Haag een huis kopen? Of wil je een huis verkopen in Den Haag? VK Makelaars helpt je hier graag bij.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag vrijblijvend aan meer informatie en/of advies.

Huis Verkopen Den Haag

Wil je je huis verkopen? VK Makelaars verzorgt het gehele verkooptraject. Wij leveren 100% persoonlijke begeleiding en werken eerlijk, professioneel en no-nonsense. Hierdoor halen wij het maximale uit de verkoop van jouw woning voor een eerlijk en laag tarief. Voor meer informatie klik je op de volgende link: Huis Verkopen.

Huis Verhuren Den Haag

Wil je een huis verhuren in Den Haag? VK Makelaars is expert op het gebied van huizen verhuren in Den Haag en omstreken. Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op.