Verhuurmakelaar Amsterdam

Verhuur je huis met VK Makelaars.

Verhuurmakelaar Amsterdam nodig?

 

Ben jij op zoek naar een verhuurmakelaar in Amsterdam? Jij wilt je huis of beleggingspand verhuren en zoekt iemand die dit volledig voor je uit handen neemt? Dan ben je bij VK Makelaars&Taxateurs aan het juiste adres!

Als verhuurmakelaar Amsterdam beschikken wij over een uitgebreid netwerk. Hiermee helpen wij potentiële huurders met het verhuren en beheer van woningen in Amsterdam. Wij bieden naast een uitgebreid netwerk ook een optimaal resultaat. Zo ben je verzekerd van de beste verhuur opbrengst!

Wij helpen verhuurders als jij met:

Z

De beste verhuuropbrengst

Z

Betrouwbare goed doorgelichte huurders

Z

Een waterdicht juridisch dossier

Z

Advies en begeleiding in het gehele proces tot aan de oplevering

Z

Eventueel kunnen wij het beheer voor jou doen

Meer info? Vrijblijvend advies? Neem contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst.

Zo werken wij als verhuurmakelaar

1. Kennismaking en opname

Wij komen bij je langs en inventariseren jouw wensen. Hoe lang wil je je huis verhuren, in welke staat wil je deze opleveren, heb je wensen over het type bewoners, wat is voor jou allemaal belangrijk? We nemen alle specifieke kenmerken van het huis op en stellen de woonoppervlakte vast.

2. Waardebepaling

Aan de hand van de opname gaan we voor jou een huurwaardebepaling maken. Hierbij kijken wij o.a. naar referentiepanden, de staat, oppervlakte, de faciliteiten van het huis, de vraag en de doelgroep. In overleg met jou stellen we de huurprijs vast.

3. Dossier

Wij leggen voor jou het verhuurdossier aan met hierin o.a. de huurpuntentelling, het energielabel, specifieke kenmerken van het huis, opstalverzekering en verhuurderschecklist.

4. Advies en ondersteuning verhuurklaar maken

Belangrijk is dat jouw huis schoon is en deze aantrekkelijk is ingericht of gestyled voor de presentatie en natuurlijk de bezichtigingen. Wij adviseren jou over de schoonmaakpartners die je hierin kunnen ondersteunen en over de verhuurstyling. Een mooie sprei op bed, een leuk kleed, voldoende daglicht, een bosje bloemen, etc. Het zijn allemaal zaken die het verschil kunnen maken om enthousiaste huurders over de streep te trekken.

5. Presentatie

Het huis wordt live gezet op Funda.nl en andere platformen (jaap.nl, huizenzoeker.nl, MVA, pararius.nl etc). Ook wordt het huis onder de aandacht gebracht op onze website, social media en onder collega makelaars. Zoekers die een ‘match’ hebben met het huis ontvangen alle informatie per e-mail.
Daarnaast plaatsen wij een opvallend te huur bord bij het huis.

6. Bezichtigingen

In overleg met jou bepalen we wanneer we de bezichtigingen kunnen verzorgen. Niet alleen laten we het huis zien aan geïnteresseerde kandidaten, ook is dit een eerste kennismaking met kandidaat huurders, waarin we al een eerste beeld krijgen van het profiel.

7. Huurvoorstellen en achtergrondcheck

Geïnteresseerde kandidaten vragen wij om ons een huurvoorstel te sturen en een aantal documenten (o.a. kopie paspoort, arbeidscontract, loonstrook) mee te sturen. Wij leggen jou de kandidaten voor en geven je advies over de beste keuze(s).

Hierna doen wij een wat diepgaandere scan naar de huurder op gebied van BKR registratie, wet WWFT, de werkgever (controleren of de persoon daar echt nog werkt) en huurcheck Nederland.

8. Huurovereenkomst

Wij stellen de huurovereenkomst op conform de wensen en termijnen zoals wij die eerder met jou hebben afgestemd. Deze leggen wij eerst in concept voor aan jou en daarna aan de huurder. Zijn beide partijen akkoord, dan kan er getekend worden.

9. Oplevering

Als de huurder netjes de borg en de eerste huur heeft betaald, kan op de startdatum van de huurovereenkomst de oplevering plaatsvinden. Hierin wordt door ons een uitgebreid proces verbaal van oplevering gemaakt, worden de meterstanden genoteerd, de inventaris gechecked en maken wij veel foto’s van de huidige staat van de woning. Na ondertekening van het inspectierapport door huurder en door ons, wordt deze direct naar jou en naar de huurder verstuurd.

10. Beheer

Eventueel kan je ons ook inschakelen voor het beheer van jouw verhuurde huis. Jij betaalt dan een percentage van de huursom aan beheerskosten en je wordt volledig ontlast. Alle communicatie met huurder gaat via ons en wij regelen onderhoud, storingen, huurprijsindexeringen, huurfacturen, betalingsachterstanden, sleutelbeheer, etc. Meer informatie over beheer vind je hier.

Jouw woning juridisch waterdicht verhuurd door VK Makelaars

Kosten verhuurmakelaar Amsterdam

De courtage voor de verhuurbegeleiding bedraagt 1 maand huur exclusief BTW.

De courtage is inclusief de opstartkosten voor:

Z

Professionele fotografie

Z

Aanmeldingskosten verhuurplatformen

Z

Kosten van achtergrondscreening van huurkandidaten

Z

Meetrapport

Uiteraard is eventueel meer- of minderwerk bespreekbaar. Misschien dat je bijvoorbeeld geen professionele fotografie wenst (minderwerk) of dat u juist wilt dat wij extra werkzaamheden (laten) doen zoals het huis (laten) opruimen, professioneel inrichten, etc (meerwerk).

Bij VK Makelaars&Taxateurs verzorgen wij het gehele proces voor zowel huurder en verhuurders in Amsterdam. Kortom, wil jij je woning verhuren in Amsterdam ? Wij zijn de juiste kandidaat om je hierbij te helpen!

Blogs

Blogs

Klaar om jouw woning te verhuren?

Laten we kennis maken

Wij zijn je graag van dienst. Kopje koffie inplannen?