Stadsdeel Laak

Stadsdeel Laak

Negentiende -eeuwse wijk, die gebouwd is naar een ontwerp van bekende architect Berlage.

In dit poldergebied dat nu Laak heet en naar het daar gelegen Veenreviertje de Laak is genoemd, werd de spoorlijn Amsterdam–Den Haag–Rotterdam aangelegd, met een station op de plaats van het huidige station Hollands Spoor. Rond 1900 werden het Laakkanaal gegraven, waar zich industrie vestigde. Het grootste deel van die industriewijk is nu omgebouwd tot Campus van de Haagse Hogeschool en woongebied met (studenten)flats.

 

De woningbouwverenigingen en de gemeente realiseerden in de woonwijk Laakkwartier volkswoningbouw naar ontwerp van Berlage, met name in de periode 1915–1935. Ten dele is deze bouw vervangen door moderne bebouwing van eengezinswoningen en flatgebouwen in laag- en hoogbouw.

 

Laakkwartier bestaat uit de wijken Laakkwartier, Spoorwijk en Binckhorst met een totaal aantal inwoners van +/- 38.000 inwoners

R

VK Makelaars: jouw persoonlijke makelaar uit Haarlem, Amsterdam en Den Haag

Wil jij in Den Haag een huis kopen? Of wil je een huis verkopen in Den Haag? VK Makelaars helpt je hier graag bij.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag vrijblijvend aan meer informatie en/of advies.

Huis Verkopen Den Haag

Wil je je huis verkopen? VK Makelaars verzorgt het gehele verkooptraject. Wij leveren 100% persoonlijke begeleiding en werken eerlijk, professioneel en no-nonsense. Hierdoor halen wij het maximale uit de verkoop van jouw woning voor een eerlijk en laag tarief. Voor meer informatie klik je op de volgende link: Huis Verkopen.

Huis Verhuren Den Haag

Wil je een huis verhuren in Den Haag? VK Makelaars is expert op het gebied van huizen verhuren in Den Haag en omstreken. Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op.