Schalkwijk

Haarlem

Haarlem-Schalkwijk is een stadsdeel dat ligt aan de zuidoost kant van Haarlem. Schalkwijk is een echte naoorlogse wijk.

Er wonen ongeveer 35.000 mensen en het beslaat ongeveer 25% van de totaaloppervlakte van Haarlem (met in totaal ca. 250.000 inwoners). De meeste woningen zijn gebouwd in de jaren 60 als antwoord op de woningnood van toen. Ongeveer 60% van de inwoners van dit stadsdeel is van autochtone afkomst. Er is een uitstekende OV verbinding middels de ‘Zuidtangent’ richting o.a. Schiphol, Hoofddorp en Amsterdam Zuidoost.

Schalkwijk bestaat uit 4 sub-wijken, te weten: Europawijk, Boerhaavewijk, Meerwijk en Molenwijk.

Europawijk

Deze wijk bevindt zich ten noordwesten van Schalkwijk. De wijk verbindt Haarlem-centrum met Schalkwijk via de ‘Europaweg’, de belangrijkste verkeersader van Schalkwijk. Deze wijk bestaat vooral uit veel flats. Veel verouderde woningen zijn hier vervangen door nieuwbouw.

Boerhaavewijk

Deze wijk bevindt zich ten noordoosten van Schalkwijk en grenst aan de N205 en de N232 richting de snelweg. Dit is de wijk waar hét ziekenhuis van Haarlem gehuisvest zit (Spaarne Gasthuis Zuid). Tevens zit hier een zwembad (Boerhaavebad) en een hotel (van der Valk).

Meerwijk

Deze wijk bevindt zich ten zuidoosten van Schalkwijk. Meerwijk heeft huisvest hét grote winkelcentrum van Schalkwijk met meer dan 125 winkels. Tevens is er een gezondheidscentrum en een apotheek. Veel oude naoorlogse complexen in deze wijk hebben plaats gemaakt voor nieuwbouw.

Molenwijk

Molenwijk ligt in het zuidelijkste puntje van Schalkwijk. Deze wijk grenst aan de geliefde recreatieplas ‘De Molenplas’. In deze wijk bevinden zich diverse winkels, een zwembad, restaurants en een sportcentrum. In Molenwijk bevinden zich de meeste koopwoningen ten opzichte van de andere Schalkwijkse wijken. Ca. 60% van de woningen zijn flats.

R

VK Makelaars: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Wil jij in Haarlem een huis kopen of huren? Of wil je een huis of appartement verkopen in Haarlem? VK Makelaars helpt je hier graag bij.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag vrijblijvend aan meer informatie en/of advies.

Huis Verkopen Haarlem

Wil je je huis of appartement verkopen? VK Makelaars verzorgt het gehele verkooptraject. Wij leveren 100% persoonlijke begeleiding en werken eerlijk, professioneel en no-nonsense. Hierdoor halen wij het maximale uit de verkoop van jouw woning voor een eerlijk en laag tarief. Voor meer informatie klik je op de volgende link: Huis Verkopen Haarlem of Appartement Verkopen Haarlem.

Huis Verhuren Haarlem

Wilt je jouw huis verhuren? Of wil je jouw appartement verhuren? VK Makelaars is expert op het gebied van huizen verhuren en van appartementen verhuren in Haarlem en omstreken. Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Klik dan op de volgende link: Huis Verhuren Haarlem of Appartement Verhuren Haarlem.

Huis kopen of huren in Haarlem Schalkwijk

Wil je een huis verkopen, kopen of juist huren in Schalkwijk? De huizenmarkt in de Schalkwijk heeft doorgaans hele snelle doorlooptijden. Woningen staan niet langer dan 3 weken te koop en de prijzen variëren van €3500,- tot €4500,- per m2. Schalkwijk is erg gewild onder alleenstaanden, jonge stellen, luchtvaart personeel van Schiphol en gezinnen. In Schalkwijk vindt men vaak nog wel enigszins betaalbare woonruimte waar dat voor het overgrote deel van Haarlem niet voor iedereen meer mogelijk is. Ook trekt Schalkwijk beleggers aan. De huurprijzen van deze appartementen variëren tussen de €1000,- en soms wel €1400,- per maand exclusief gas, water en elektra.

Veel zoekers naar een huurhuis slagen niet makkelijk in het vinden van een geschikt huis. Daarom bieden wij als makelaarskantoor ook aanhuur aan. Hierin gaan wij samen op zoek naar een geschikt huurhuis, helpen wij met de onderhandeling en een waterdichte afhandeling. Met name gezinnen en expats maken graag gebruik van VK Makelaars als aanhuur makelaar. Voor meer informatie over verhuren van een woning, klik op Verhuurmakelaar VK Makelaars. Voor meer informatie over hulp bij het huren van een woning klik op Aanhuur Makelaar VK Makelaars.