Onverkoopbaar huis verkopen? Geen probleem!

Beschik jij over een onverkoopbaar huis? Oftewel heb jij je huis al een tijd te koop staan, maar krijg je deze niet verkocht? Ben je opzoek naar een oplossing om een onverkoopbaar huis wel snel te verkopen? Speciaal voor deze gevallen bieden wij de service ‘onverkoopbaar huis verkopen’. Hier leggen we je uit wat dat is en hoe het werkt.

Woning verkopen die je niet verkocht krijgt

Via de service ‘onverkoopbaar huis verkopen’ zijn wij de full service verkoopmakelaar en krijg je van ons alle diensten je je ook krijgt bij onze reguliere full service verkoop dienstverlening. Het verschil zit erin dat wij een effectief ‘game plan’ gaan maken om jouw onverkoopbare woning wel succesvol te verkopen. We geven je straks een paar voorbeelden van hoe we dat doen.

We zien steeds vaker dat woningen soms enkele maanden te koop staan en al meerdere keren in prijs verandert, echter zonder succes. Dit kan de verkopers behoorlijk tot wanhoop roepen, want vaak is er al een andere woning en heeft men dubbele lasten.

 

Onze werkwijze om onverkoopbaar huis te verkopen

Allereerst maken wij een afspraak met de verkopers. Dit mag bij ons op kantoor, bij jou thuis of we doen dit via een (video)call. We zijn uiterst flexibel en we kunnen dit doen op momenten dat het jou het beste uitkomt (ook in de avond en het weekend).

Wij doen een belangrijk stuk voorbereiding vóór dat gesprek en maken een analyse van de recent verkochte vergelijkbare woningen, de marktwaarde en de mogelijke redenen waarom de woning nu niet verkocht wordt.

In het gesprek met jou (en jouw partner) zullen we gerichte vragen stellen om nog beter te achterhalen waar het nu fout gaat met de verkoop. Maar we stellen ook gerichte vragen ter voorbereiding op de verbeterde woningadvertentie en verbeterde aanbiedingstekst (voor Funda).

Alles resulteert in een no-nonsense plan op niet meer dan één A4tje met een voorstel over hoe wij denken WEL jouw woning succesvol te verkopen. Ook zullen we hierin benoemen wat onze kosten zijn. Deze zijn altijd op basis van no cure no pay, dus je hebt nooit courtage kosten aan ons als wij de woning niet verkopen.

Al het bovenstaande is geheel gratis en vrijblijvend. Op het moment dat je ons akkoord geeft, dan gaan wij direct beginnen met de voorbereidingen en als alles gereed is, dan gaan wij de woning in de verkoop nemen.

Hieronder geven we je 2 cases uit de praktijk:

Case 1: onverkoopbaar huis: Zwijndrecht

Verkoop woning op de Kort-Ambachtlaan te Zwijndrecht

Deze woning stond al 6 weken te koop zonder succes.

Nadat wij de opdracht hadden gekregen om de verkoop over te nemen, hebben wij de verkopers gevraagd direct de verkoopopdracht schriftelijk in te trekken bij hun huidige verkopende makelaar en alle mediabestanden (foto’s, plattegronden en meetrapport) digitaal op te sturen.

De reden dat deze woning niet liep, was omdat de aanbiedingstekst totaal niet aantrekkelijk was en de vraagprijs wat te hoog was. Maar 1 ding was er echt niet goed en dat was dat er een eetkamer op de plattegrond was ingetekend. Wij hebben de plattegrond laten aanpassen en deze eetkamer een ‘slaapkamer’ genoemd. Hierdoor had de woning 1 extra slaapkamer gekregen.

We hebben de woning 2,5 weken offline gehouden om zo even uit beeld te zijn en hierna hebben we de woning aangemeld op vers Funda en andere woningwebsites. We hebben alle bezichtigingen geclusterd op een vast moment waardoor het bij de bezichtigingen drukker leek dan het in werkelijkheid was. Ook hebben we bij de bezichtigingen een aantal slimme (legitieme) technieken gehanteerd om de bieding bereidheid van kandidaten te maximaliseren. 

Het resultaat: de woning werd uitstekend verkocht voor een bedrag dat een stuk lag boven de vraagprijs die de vorige verkoopmakelaar had gehanteerd.

 

onverkoopbaar huis in Zwijndrecht toch verkopen dankzij VK Makelaars
Onverkoopbaar huis in Amsterdam verkocht door VK Makelaars

Case 2: onverkoopbaar huis: Amsterdam

Verkoop woning op de Lizzy Ansinghstraat in Amsterdam.

Deze woning stond al ca. 2 maanden te koop bij een makelaarskantoor die bekend staat om het hanteren van stuntprijzen. De woning was al eerder mondeling verkocht geweest, maar kopers hadden zich teruggetrokken. Interesse vanuit de markt bleek verder uit en er werd geen pro activiteit en creativiteit vanuit de verkopende makelaar getoond.

We hebben een uiterst uitgebreid gesprek gehad met verkoper en verkoopster en door het stellen van de juiste vragen op voorhand al kunnen vaststellen waar nu echt de unieke eigenschappen van deze woning lagen en wie de doelgroep was.

Na het verkrijgen van de verkoopopdracht hebben we de verkopers weer direct gevraagd om de verkoopopdracht bij hun vorige verkoopmakelaar schriftelijk in te trekken en om alle mediabestanden (foto’s, plattegronden en het meetrapport digitaal op te sturen.

Aan de hand van de unieke woning eigenschappen en een goed beeld van de doelgroep die wij hebben kunnen opmaken uit (met name) ons gesprek met de verkopers, hebben wij een geheel nieuwe en pakkende aanbiedingstekst gemaakt. Wat we hier zelf echt aan toe hebben gevoegd is door te benoemen wat de mogelijkheden waren in de woning. Zo leende deze zich uitstekend om relatief eenvoudig meer gevoel van ruimte te creëren door het open maken van de wand tussen de woonkamer en de keuken.

Daarnaast hebben we bij onze eigen opname vastgesteld dat er diverse onderhoudsgebreken waren die relatief eenvoudig op te lossen waren en die – als ze opgelost zouden worden – het huis veel beter zouden laten overkomen op kijkers. Met een mandaat van onze klant op zak hebben wij al deze onderhoudsproblemen voor een paar honderd euro laten verhelpen door 1 van onze vaste klusbedrijven.

Ook bij deze woning hebben we alle bezichtigingen op elkaar geclusterd om het zo drukker te doen laten lijken als het daadwerkelijk was. Daarbovenop hebben wij weer een aantal (legitieme) slimme technieken gehanteerd om de bieding bereidheid van kijkers te maximaliseren.

Het resultaat: de woning werd uitstekend verkocht voor een bedrag dat een ongeveer gelijk was als de vraagprijs die de vorige verkoopmakelaar had gehanteerd.

 

Krijg je jouw huis ook niet verkocht?

Kan jij ook wel wat hulp gebruiken bij een onverkoopbaar huis verkopen? Maak dan via het contactformulier een afspraak met ons.

Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Onze werkwijze om jouw onverkoopbare huis te verkopen:

gameplan van onverkoopbaar huis verkopen

1. Het probleem ontdekken en een 'gameplan' maken

We maken een afspraak met jou (en jouw partner) bij jouw thuis, in de woning, bij ons op kantoor óf gewoon in een (video)call.
Dit doen we op een moment dat het jullie het beste uitkomt. Een keer ’s avonds of in het weekend is geen probleem.

Voorafgaand aan dit gesprek maken wij een eerste analyse van recent verkochte vergelijkbare woningen, de realistische marktwaarde van jullie woning en de mogelijke redenen waarom de woning nu niet verkocht wordt.

In het gesprek met jou (en jouw partner) zullen we gerichte vragen stellen om nog beter te achterhalen waar het nu fout gaat met de verkoop. Maar we stellen ook gerichte vragen ter voorbereiding op de verbeterde woningadvertentie en verbeterde aanbiedingstekst (voor Funda).

Alles resulteert in een no-nonsense plan op niet meer dan 1 A4tje met een ‘game plan’ over hoe wij denken WEL jouw woning succesvol te verkopen. Ook zullen we hierin benoemen wat onze kosten zijn. Deze zijn altijd op basis van no cure no pay, dus je hebt nooit courtage kosten aan ons als wij de woning niet verkopen.

Vraag zo’n vrijblijvend 1e gesprek aan

2. Dossier overdragen / Spullen verzamelen

We zullen je helpen de huidige verkoopopdracht bij de huidige verkoopmakelaar in te trekken en ook om alle relevante (media)bestanden (foto’s, plattegronden, stukken van de woning) van jouw oude verkoopmakelaar te ontvangen. Geen zorgen, we zullen nooit jouw huidige verkoopmakelaar zomaar benaderen. We helpen je op de achtergrond met het formuleren van de juiste instructie om het dossier bij de huidige verkoopmakelaar probleemloos te sluiten en overgedragen te krijgen naar jou zelf.

Indien nodig worden er opnieuw betere verkoopfoto’s gemaakt en wordt het huis conform de NEN2580 meetinstructie ingemeten ingemeten. Ook worden (indien nog niet aanwezig) 360 graden foto’s gemaakt en een videotour. Dit laatste doen we mede om een hogere ranking op Funda te krijgen.

Indien zo afgesproken maken wij een 3D tour in het huis en/of een video opnemen voor social media. Ook gaan we alle informatie bij jou vergaren die er is over het huis om de informatie straks veel completer in de presentatie en tijdens de bezichtigingen te kunnen presenteren. Denk aan de onderhouds- en verbouw historie, gebreken, bijzonderheden, buren, wat wordt er wel en wat wordt er niet mee verkocht, etc.

Wij willen jouw huis zo goed als mogelijk leren kennen om geïnteresseerden zo goed mogelijk te kunnen informeren en antwoord te geven op alle vragen die er zijn. Geen half werk dus, want zo verkoop je pas echt een huis!

3. Recherche

Wij doen een diepgaande analyse en onderzoek naar alle informatie ‘achter de schermen’. We vragen een bodemrapport op, duiken indien nodig het bouwarchief in, scannen naar erfdienstbaarheden, kwalitatieve bedingen en andere bijzonderheden en in geval van een appartementsgebouw, lichten wij de gehele VvE door (splitsingsakte, notulen, MJOP, begroting, etc). Wij zorgen ervoor dat we op de hoogte zijn van alle belangrijke zaken, zodat wij hier in de verkoopbrochure rekening mee kunnen houden, kijkers hierover kunnen informeren en vragen hierover kunnen beantwoorden.

nieuwe presentatie om onverkoopbaar huis toch te verkopen

4. Presentatie

Er wordt opnieuw een pakkende aanbiedingstekst geschreven óf de huidige aanbiedingstekst wordt herschreven. Hierin worden alle eigenschappen van je huis worden accuraat meegenomen, de foto’s, video, plattegronden en het meetrapport worden verwerkt en alles wordt samengevoegd tot een aantrekkelijk en juridisch waterdichte presentatie voor Funda, andere huizenwebsites, social media en de verkoopbrochure. Ook gaan we samen kritisch kijken naar de vraagprijs waarbij wij met een 100% kloppende onderbouwing jou zullen voorstellen wat de slimste vraagprijs is om te gaan hanteren. In de aanbiedingstekst, foto’s, plattegronden en vraagprijs ligt vaak de grootste winst om een onverkoopbaar huis te kunnen verkopen.

5. Live

Het huis wordt live gezet op Funda.nl en andere platformen (jaap.nl, huizenzoeker.nl, MVA, pararius.nl, etc). Ook wordt het huis onder de aandacht gebracht op onze website, social media en onder collega makelaars. Zoekers die een ‘match’ hebben met het huis ontvangen het huis per mail.
Daarnaast plaatsen wij een opvallend te koop bord bij het huis.

wij plannen in overleg met jou de bezichtigingen

6. Bezichtigingen

Wij plannen de bezichtigingen in op tijden die met jou zijn overeengekomen. In overleg is dit ook ‘s avonds of in het weekend. Elke kijker wordt door ons rondgeleid en de belangrijke eigenschappen van het huis en de verkoop worden belicht. Wij denken met kijkers mee en adviseren hen in zaken als vergunningen, bouwkundige aanpassingen, verbouwingen, gang van zaken rondom het biedingsproces, de hypotheek, de notaris, etc. We nemen voldoende tijd om iedere geïnteresseerde goed te helpen, goed te informeren en voldoende gelegenheid te geven het huis in Haarlem te bekijken. Denken wij dat we de verkoopstrategie moeten wijzigen, dan adviseren wij je hierin direct.

7. Follow-up

Kijkers welke zijn geweest in jouw huis worden door ons na gebeld. Er worden dan bijvoorbeeld vervolgbezichtiging ingepland, alle stukken worden toegestuurd en er wordt antwoord gegeven op alle vragen. We laten niets aan het toeval over.

de onderhandelingen en verkoop van het onverkoopbare huis nemen wij op ons

8. Onderhandelen en afronden verkoop

Wij voeren namens jou de onderhandelingen, waarin wij ten alle tijden voor het best mogelijke resultaat gaan!

Jij behoudt de regie. Wij leggen jou de bieding(en) voor die er binnen zijn gekomen, adviseren je en laten aan jou de keuze.

Is je huis in Haarlem verkocht, dan gaan wij alle afspraken netjes en waterdicht verwerken in een koopakte. Deze koopakte nemen wij met jou artikel voor artikel door en pas als alles duidelijk is, wordt deze getekend.

onverkoopbaar huis verkopen dankzij team van VK Makelaars

9. Overige bijkomstigheden

Wij zijn aanwezig bij een eventuele bouwkundige keuring en het bezoek van de taxateur.

Wij bewaken nauwlettend de termijnen van de bedenktijd, waarborgsom en ontbindende voorwaarden.

Wij controleren de leveringsakte en de nota van afrekening en checken of alles in orde is voor de overdracht.

10. Notaris en afronding

Wij begeleiden je tijdens de inspectie van het huis, nemen de meterstanden op en zorgen dat alles goed verloopt. Daarna begeleiden wij jou bij de overdracht van het huis bij de notaris.

En dan is het moment aangekomen dat wij jou van harte mogen feliciteren!

En….mochten er na de overdracht onverhoopt problemen voordoen of vragen of advies nodig zijn, dan staan wij nog steeds voor je klaar!

Meer weten?

 

 

 

 

Contact Opnemen

 

 

 

 

VK Makelaars staat voor…

Duidelijk en transparant

Wij houden van duidelijke afspraken en een transparante werkwijze. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en kom je niet voor verassingen te staan.

Afspraak = afspraak

Zodat jij met een gerust gevoel kan slapen tijdens het koop- of verkooptraject. Wij zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt.

Persoonlijke aandacht

Tijdens de verkoop of aankoop van jou fijne thuis wil je geen risico’s nemen. Wij weten als geen ander hoe dat is. Daarom nemen wij alle tijd die er nodig is voor onze klanten.

Geen verkoopfabriek

Wij werken met een beperkt aantal huizen tegelijkertijd. Hierdoor kunnen wij alle tijd nemen die nodig is om het beste te bereiken.

Eerlijke tarieven

Geen hoge opstartkosten of verborgen courtages. We zijn geen prijsvechter, maar leveren de kwaliteit die je verwacht voor een eerlijke prijs.

Gratis waardebepaling

Benieuwd naar wat jouw huis opbrengt in de verkoop of verhuur? Wij komen gratis en vrijblijvend bij je langs voor het maken van een waardebepaling. Klik hier om de waardebepaling aan te vragen >

Waarom kiezen voor VK?

Waarom kies jij voor VK Makelaars als jouw verkoopmakelaar?

Wij zijn een klein kantoor en geen verkoopfabriek waar je elke weer met een andere medewerker te maken krijgt. Bij ons krijg je maximale persoonlijke aandacht en service. Dit vind je terug in onze reviews!

En de kosten? Wij hanteren eerlijke tarieven welke doorgaans onder het prijspeil van andere aanbieders liggen. De kopzorgen die met zich meekomen met het verkopen van je woning, nemen wij graag van je over. Tevens kunt u bij ons terecht voor een gratis waardebepaling.

Bij VK Makelaars nemen wij jouw huis dan op en meten deze in, waarna wij voor jou een waardebepaling en verkoopvoorstel uitwerken. Dit is helemaal gratis en geheel vrijblijvend. Ook heb je ons dan gelijk gezien en kan je zelf inschatten of je een ‘klik’ hebt met ons. Je kiest een verkoopmakelaar immers met je gevoel.

Hoe garanderen wij de hoogste verkoopprijzen?

Als verkoopmakelaar werken wij met een beperkt aantal huizen tegelijkertijd. Hierdoor kunnen we een hoger dan gemiddeld aantal uren in elk huis of zoekopdracht stoppen.

Bij de verkoop van een huis van 1 van onze klanten, nemen wij alle tijd voor de belangrijke zaken, zoals de bezichtigingen. ‘Haastige spoed is zelden goed’ en wij willen dat iedere geïnteresseerde ruim voldoende tijd krijgt om de woning te zien, vragen te stellen en om hun bieding voor te bereiden. Wij zien dat dit leidt tot hogere verkoopopbrengsten.

Persoonlijke begeleiding

Je bent bezig met de belangrijkste de belangrijkste verkoop van je leven. Je wilt daarom geen nummer zijn in een kaartenbak, maar direct geholpen worden als je belt en de ondersteuning krijgen die je nodig hebt.

Ons contact met klanten is zeer hecht. Wij kennen al onze klanten persoonlijk en bovendien zijn wij elke dag en avond voor je bezig en bereikbaar. Dat zijn we via telefoon, Whatsapp en e-mail. Of natuurlijk bij ons op kantoor of samen in het huis.

Overige werkgebieden

Als verkoopmakelaar zijn wij in verschillende locaties aanwezig. Zijn wij o.a. aanwezig als:

Blogs

Klaar om jouw huis succesvol te verkopen?

Vraag nu je gratis waardebepaling aan

Krijg van ons een gratis waardebepaling en een op maat gemaakte verkoopofferte