Verkoopmakelaar IJmuiden

Jouw huis verkopen met het verkoop team van VK Makelaars uit Haarlem.

Onze verkoopmakelaars

Ben jij van plan om je huis te verkopen in IJmuiden?

Het verkopen van een woning in IJmuiden is in deze markt niet enorm ingewikkeld. Toch is het verkopen van je huis in IJmuiden iets wat je niet elke dag doet waardoor er een aantal punten zijn die een hoop werk kunnen opleveren.

  • Het verkopen tegen de beste prijs en hierover goed onderhandelen
  • het regelen van alle wettelijk verplichte documenten en energielabels
  • Bezichtigingen plannen en hierop acteren
  • De overdracht bij de notaris 

Kortom, het is ontzettend veel werk en het regelen hiervan tijdens je overige werkzaamheden of activiteiten kan erg veel stress opleveren. Uiteraard wilt u zowel bij kopen of verkopen van een huis zeker zijn dat u gebruik maakt van goede makelaars. Onze verkoopmakelaars beschikken over de juiste ervaring en kennis in IJmuiden en specialiseren zich in het gehele verkoopproces.

Alle lasten zullen van je schouders vallen en je wordt continu op de hoogte gehouden over het gehele proces. Je wordt volledig ontzorgt tijdens de verkoop van je huis in IJmuiden. Bij VK Makelaars krijg je een persoonlijke verkoopmakelaar die 7 dagen per week beschikbaar is voor jou.

Daarnaast staan wij als verkoopmakelaar in IJmuiden voor duidelijkheid, transparantie, eerlijke tarieven en daarbij het beste resultaat. Heb jij hier behoefte aan? Dan zijn wij zeker een match!

Waarom een verkoopmakelaar in IJmuiden?

Indien je je huis wilt verkopen, is het allereerst fijn om een verkoopmakelaar te hebben die kennis heeft van de omgeving. Daarnaast hebben wij ook een klantenbestand met personen die een huis zoeken in IJmuiden en de nabije omgeving. 

Onze verkoopmakelaars hebben de juist kennis en papieren die nodig zijn om je huis legaal en succesvol te kunnen verkopen in IJmuiden. Naast dat u ontzorgt wordt, kunnen wij mede door onze ervaring aantonen dat we de hoogste opbrengst kunnen realiseren voor jouw huis in IJmuiden.

Waarom kiezen voor een verkoopmakelaar in IJmuiden bij VK Makelaars?

Klanten beoordelen ons met een 9,8 en als wij vragen naar hun ervaringen vinden ze een één belangrijk punt erg fijn. Zoals eerder vermeld, krijg je bij ons een persoonlijke verkoopmakelaar die gedurende het hele traject voor jou klaar zal staan. Maar dan ook écht klaar zal staan, 7 dagen per week. 

Wij onderscheiden ons door dit stapje extra te zetten voor onze klanten, omdat we weten dat het proces van je huis verkopen in IJmuiden iets is waar veel vragen en onduidelijkheden bij te pas kunnen komen. Ook heeft jouw persoonlijke verkoopmakelaar alle kennis en papieren die nodig zijn om het proces succesvol uit te kunnen voeren. Dit betekent dus dat alle kennis zich bevindt onder 1 dak!

Om een huis te kopen, verkopen of te verhuren in IJmuiden adviseren wij iedereen om gebruik te maken van een aankoopmakelaar, verkoopmakelaar of verhuurmakelaar van VK Makelaars.

Duidelijk en transparant

Wij houden van duidelijke afspraken en een transparante werkwijze. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en kom je niet voor verassingen te staan.

Afspraak = afspraak

Zodat jij met een gerust gevoel kan slapen tijdens het koop- of verkooptraject. Wij zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt.

Persoonlijke aandacht

Tijdens de verkoop of aankoop van jou fijne thuis wil je geen risico’s nemen. Wij weten als geen ander hoe dat is. Daarom nemen wij alle tijd die er nodig is voor onze klanten.

Geen verkoopfabriek

Wij werken met een beperkt aantal huizen tegelijkertijd. Hierdoor kunnen wij alle tijd nemen die nodig is om het beste te bereiken.

Eerlijke tarieven

Geen hoge opstartkosten of verborgen courtages. We zijn geen prijsvechter, maar leveren de kwaliteit die je verwacht voor een eerlijke prijs.

Gratis waardebepaling

Benieuwd naar wat jouw huis opbrengt in de verkoop of verhuur? Wij komen gratis en vrijblijvend bij je langs voor het maken van een waardebepaling. Klik hier om de waardebepaling aan te vragen >

Wat doen wij als verkoopmakelaar in IJmuiden?

1. Huisopname en waardebepaling

Onze verkoopmakelaar komt bij uw woning dat in de verkoop staat langs, maakt kennis, meet het huis in, neemt de kenmerken op en onze verkoopmakelaar gaat een verkoopvoorstel voor je uitwerken. Hierin vind je ook onze waardebepaling terug en onze kosten voor de verkoop. 

Dit is uiteraard geheel vrijblijvend en kosteloos. Je ontvangt ons voorstel binnen ca. 2 werkdagen per e-mail. Bij akkoord op ons voorstel krijg je een ‘Opdracht tot Dienstverlening’ welke je heel makkelijk digitaal kan tekenen.

 

2. Inverkoopname

 Om u woning zo goed mogelijk te kunnen verkopen zal de verkoopmakelaar ervoor zorgen dat er professionele foto’s worden gemaakt en het huis conform de NEN 2580 meetinstructie wordt ingemeten. Ook worden er 360 graden foto’s gemaakt en een video tour. Dit laatste doen we mede om een hogere ranking op Funda te krijgen.

Indien gewenst kunnen wij ook een 3D tour maken in het huis en/of een video opnemen voor social media. Ook gaan we alle informatie bij jou vergaren die er is over het huis. Denk aan de onderhouds- en verbouw historie, gebreken, bijzonderheden, buren, wat wordt er wel en wat wordt er niet mee verkocht, etc. 

Wij willen jouw woning zo goed mogelijk leren kennen, zodat de verkoopmakelaar het goed kan verkopen en geïnteresseerden zo goed mogelijk kan informeren. Hierdoor kan de verkoopmakelaar antwoord geven op alle vragen die zullen opduiken. Dit zorgt ervoor dat de perfecte match met de toekomstige eigenaren grotendeels van tevoren al kan worden bepaald.

3. Recherche

Uw verkoopmakelaar doet een diepgaande analyse en onderzoek naar alle informatie ‘achter de schermen’ om u woning vlekkeloos en juridisch perfect te kunnen verkopen. 

  • We vragen een bodemrapport op
  • duiken indien nodig het bouwarchief in
  • scannen naar erfdienstbaarheden
  • kwalitatieve bedingen en andere bijzonderheden 

Indien het gaat om de verkoop van een appartement woning, lichten wij de gehele VvE door (splitsingsakte, notulen, MJOP, begroting, etc). Wij zorgen ervoor dat we op de hoogte zijn van alle belangrijke zaken, zodat wij hier in de verkoopbrochure rekening mee kunnen houden. Door al deze informatie kunnen we kijkers hierover goed informeren en vragen hierover beantwoorden, wat zorgt voor veel betrouwbaarheid.

4. Presentatie

 De verkoopmakelaar zal een pakkende aanbiedingstekst schrijven. alle eigenschappen van uw woning zullen accuraat worden meegenomen. De foto’s, video, plattegronden en het meetrapport worden verwerkt en alles wordt samengevoegd tot een aantrekkelijk en juridisch waterdichte presentatie voor Funda, andere huizenwebsites, social media en de verkoopbrochure.

5. Live

De verkoopmakelaar zal uw woning live zetten op Funda.nl en andere platformen (jaap.nl, huizenzoeker.nl, MVA, pararius.nl, etc).

Ook wordt het huis onder de aandacht gebracht op onze website, social media en onder collega makelaars. Zoekers die een ‘match’ hebben met het huis ontvangen het huis per mail. Daarnaast plaatst de verkoopmakelaar een opvallend te koop bord bij uw woning.

6. Bezichtigingen

Uw verkoopmakelaar zal de bezichtigingen inplannen op tijden die met jou zijn overeengekomen. Dit is ook mogelijk om het ‘s avonds of in het weekend te houden. 

Elke kijker wordt door ons rondgeleid en de belangrijke eigenschappen van het huis en de verkoop worden belicht. Wij denken met kijkers mee en adviseren hen in zaken zoals: vergunningen, bouwkundige aanpassingen, verbouwingen, gang van zaken rondom het biedingsproces, de hypotheek, de notaris, etc. 

We nemen voldoende tijd om iedere geïnteresseerde goed te helpen, goed te informeren en voldoende gelegenheid te geven het huis te bekijken. Wanneer wij denken dat we uw woning op een andere manier moeten verkopen, adviseren wij je hierin direct.

7. Follow-up

Kijkers die langs zijn gekomen om de verkoop van uw woning te bekijken zullen door de verkoopmakelaar worden nagebeld. Een optie die dan kan volgen is het inplannen van een vervolg bezichtiging. Alle stukken worden toegestuurd en er wordt antwoord gegeven door onze verkoopmakelaar op alle vragen. We laten niets aan het toeval over.

8. Onderhandelen en afronden verkoop

 Onze verkoopmakelaar voert namens jou de onderhandelingen, waarin hij of zij ten alle tijden voor het best mogelijke resultaat gaat. 

Bij ons staat transparantie en een persoonlijke aanpak natuurlijk nog steeds voorop. Jij behoudt de regie. Wij leggen jou de bieding(en) voor die er binnen zijn gekomen, adviseren je en laten aan jou de keuze.

Is uw woning verkocht? Dan gaan wij alle afspraken netjes en waterdicht verwerken in een koopakte. De koopakte zal u samen met uw verkoopmakelaar rustig doornemen. Er zal alle tijd zijn om na te denken en vragen te stellen voordat deze getekend hoeft te worden.

9. Overige bijkomstigheden

Uw verkoopmakelaar zal aanwezig zijn bij een eventuele bouwkundige keuring en het bezoek van de taxateur. Daar zal uw verkoopmakelaar nauwlettend de termijn van de bedenktijd, waarborgsom en ontbindende voorwaarden bewaken. Ook wordt de leveringsakte en de nota van afrekening gecontroleerd. Als laatste wordt gecheckt of alles in orde is voor de overdracht.

10. Notaris en afronding

Ook hier is uw verkoopmakelaar nog steeds aanwezig om u te helpen. Hij of zij begeleidt je tijdens de inspectie van het huis, neemt de meterstanden op en zorgt dat alles goed verloopt. Daarna wordt u begeleid bij de overdracht en de verkoop van uw woning bij de notaris. En dan is het moment aangekomen dat wij jou van harte mogen feliciteren!

En….mochten er na de overdracht onverhoopt problemen voordoen of vragen of advies nodig zijn, dan staan wij nog steeds voor je klaar! Aarzel dus vooral niet om nog een laatste keer contact met uw verkoopmakelaar op te nemen, mocht dit het geval zijn

Klaar om jouw huis succesvol te verkopen?

Vraag nu je gratis waardebepaling aan

Krijg van ons een gratis waardebepaling en een op maat gemaakte verkoopofferte

Scan onze praktische blogs:

Huis verkopen na overlijden echtgenoot
Huis verkopen na overlijden echtgenoot

Wil je het huis verkopen na het overlijden van je echtgenoot? Dan moet je ervoor zorgen dat je bij de notaris na het overlijden van je partner het huis op jouw naam laat zetten. Dit zorgt ervoor dat het huis volledig van jou is. Dit houdt in dat jij in je eentje kan...