Ben jij van plan om je huis te verkopen in IJmuiden?

Het verkopen van een woning in IJmuiden is in deze markt niet enorm ingewikkeld. Toch is het verkopen van je huis in IJmuiden iets wat je niet elke dag doet waardoor er een aantal punten zijn die een hoop werk kunnen opleveren.

  • Het verkopen tegen de beste prijs en hierover goed onderhandelen
  • het regelen van alle wettelijk verplichte documenten en energielabels
  • Bezichtigingen plannen en hierop acteren
  • De overdracht bij de notaris 

Kortom, het is ontzettend veel werk en het regelen hiervan tijdens je overige werkzaamheden of activiteiten kan erg veel stress opleveren. Uiteraard wilt u zowel bij kopen of verkopen van een huis zeker zijn dat u gebruik maakt van goede makelaars. Onze verkoopmakelaars beschikken over de juiste ervaring en kennis in IJmuiden en specialiseren zich in het gehele verkoopproces.

Alle lasten zullen van je schouders vallen en je wordt continu op de hoogte gehouden over het gehele proces. Je wordt volledig ontzorgt tijdens de verkoop van je huis in IJmuiden. Bij VK Makelaars krijg je een persoonlijke verkoopmakelaar die 7 dagen per week beschikbaar is voor jou.

Daarnaast staan wij als verkoopmakelaar in IJmuiden voor duidelijkheid, transparantie, eerlijke tarieven en daarbij het beste resultaat. Heb jij hier behoefte aan? Dan zijn wij zeker een match!

VK Makelaars staat voor…

Duidelijk en transparant

Wij houden van duidelijke afspraken en een transparante werkwijze. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en kom je niet voor verassingen te staan.

Afspraak = afspraak

Zodat jij met een gerust gevoel kan slapen tijdens het koop- of verkooptraject. Wij zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt.

Persoonlijke aandacht

Tijdens de verkoop of aankoop van jou fijne thuis wil je geen risico’s nemen. Wij weten als geen ander hoe dat is. Daarom nemen wij alle tijd die er nodig is voor onze klanten.

Geen verkoopfabriek

Wij werken met een beperkt aantal huizen tegelijkertijd. Hierdoor kunnen wij alle tijd nemen die nodig is om het beste te bereiken.

Eerlijke tarieven

Geen hoge opstartkosten of verborgen courtages. We zijn geen prijsvechter, maar leveren de kwaliteit die je verwacht voor een eerlijke prijs.

Gratis waardebepaling

Benieuwd naar wat jouw huis opbrengt in de verkoop of verhuur? Wij komen gratis en vrijblijvend bij je langs voor het maken van een waardebepaling. Klik hier om de waardebepaling aan te vragen >

Wat doen wij als verkoopmakelaar in IJmuiden?

1. Huisopname en waardebepaling

Onze verkoopmakelaars in IJmuiden komen bij je langs, maken kennis, meten het huis in, nemen de kenmerken op en gaan een verkoopvoorstel voor je uitwerken. Hierin vind je ook onze waardebepaling terug en onze kosten voor de verkoop. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend en kosteloos. Je ontvangt ons voorstel binnen ca. 2 werkdagen per e-mail. Bij akkoord op ons voorstel krijg je een ‘Opdracht tot Dienstverlening’ welke je heel makkelijk digitaal kan tekenen.

Start met een gratis waardebepaling

2. Inverkoopname

Er worden professionele foto’s gemaakt en het huis wordt conform de NEN2580 meetinstructie ingemeten. Ook worden er 360 graden foto’s gemaakt en een videotour. Dit laatste doen we mede om een hogere ranking op Funda te krijgen. Indien gewenst kunnen wij ook een 3D tour maken in het huis en/of een video opnemen voor social media.

Ook gaan we alle informatie bij jou vergaren die er is over het huis. Denk aan de onderhouds- en verbouw historie, gebreken, bijzonderheden, buren, wat wordt er wel en wat wordt er niet mee verkocht, etc.

Wij willen jouw huis in IJmuiden zo goed als mogelijk leren kennen om geïnteresseerden zo goed mogelijk te kunnen informeren en antwoord te geven op alle vragen die er zijn.

3. Recherche

Wij doen een diepgaande analyse en onderzoek naar alle informatie ‘achter de schermen’. We vragen een bodemrapport op, duiken indien nodig het bouwarchief in, scannen naar erfdienstbaarheden, kwalitatieve bedingen en andere bijzonderheden en in geval van een appartementsgebouw, lichten wij de gehele VvE door (splitsingsakte, notulen, MJOP, begroting, etc). Wij zorgen ervoor dat we op de hoogte zijn van alle belangrijke zaken, zodat wij hier in de verkoopbrochure rekening mee kunnen houden, kijkers hierover kunnen informeren en vragen hierover kunnen beantwoorden.

4. Presentatie

Er wordt een pakkende aanbiedingstekst geschreven, alle eigenschappen van je huis worden accuraat meegenomen, de foto’s, video, plattegronden en het meetrapport worden verwerkt en alles wordt samengevoegd tot een aantrekkelijk en juridisch waterdichte presentatie voor Funda, andere huizenwebsites, social media en de verkoopbrochure.

5. Live

Het huis wordt live gezet op Funda.nl en andere platformen (jaap.nl, huizenzoeker.nl, MVA, pararius.nl, etc).

Ook wordt het huis onder de aandacht gebracht op onze website, social media en onder collega makelaars. Zoekers die een ‘match’ hebben met het huis ontvangen het huis per mail. Daarnaast plaatsen wij een opvallend te koop bord bij het huis.

6. Bezichtigingen

Onze verkoopmakelaars in IJmuiden plannen de bezichtigingen in op tijden die met jou zijn overeengekomen. In overleg is dit ook ‘s avonds of in het weekend. Elke kijker wordt door ons rondgeleid en de belangrijke eigenschappen van het huis en de verkoop worden belicht. Wij denken met kijkers mee en adviseren hen in zaken als vergunningen, bouwkundige aanpassingen, verbouwingen, gang van zaken rondom het biedingsproces, de hypotheek, de notaris, etc.

We nemen voldoende tijd om iedere geïnteresseerde goed te helpen, goed te informeren en voldoende gelegenheid te geven het huis in IJmuiden te bekijken. Denken wij dat we de verkoopstrategie moeten wijzigen, dan adviseren wij je hierin direct.

7. Follow-up

Kijkers welke zijn geweest in jouw huis worden door ons na gebeld. Er worden dan bijvoorbeeld vervolgbezichtiging ingepland, alle stukken worden toegestuurd en er wordt antwoord gegeven op alle vragen. We laten niets aan het toeval over.

8. Onderhandelen en afronden verkoop

Onze verkoopmakelaars in IJmuiden voeren namens jou de onderhandelingen, waarin wij ten alle tijden voor het best mogelijke resultaat gaan!

Jij behoudt de regie. Wij leggen jou de bieding(en) voor die er binnen zijn gekomen, adviseren je en laten aan jou de keuze.

Is je huis in IJmuiden verkocht, dan gaan wij alle afspraken netjes en waterdicht verwerken in een koopakte. Deze koopakte nemen wij met jou artikel voor artikel door en pas als alles duidelijk is, wordt deze getekend.

9. Overige bijkomstigheden

Wij zijn aanwezig bij een eventuele bouwkundige keuring en het bezoek van de taxateur.

Wij bewaken nauwlettend de termijnen van de bedenktijd, waarborgsom en ontbindende voorwaarden.

Wij controleren de leveringsakte en de nota van afrekening en checken of alles in orde is voor de overdracht.

10. Notaris en afronding

Wij begeleiden je tijdens de inspectie van het huis, nemen de meterstanden op en zorgen dat alles goed verloopt. Daarna begeleiden wij jou bij de overdracht van het huis bij de notaris.

En dan is het moment aangekomen dat wij jou van harte mogen feliciteren!

En….mochten er na de overdracht onverhoopt problemen voordoen of vragen of advies nodig zijn, dan staan wij nog steeds voor je klaar!

Meer weten?

 

 

 

 

Contact Opnemen

 

 

 

 

Waarom kiezen voor VK?

Waarom een verkoopmakelaar in IJmuiden?
Indien je je huis wilt verkopen, is het allereerst fijn om een verkoopmakelaar te hebben die kennis heeft van de omgeving. Daarnaast hebben wij ook een klantenbestand met personen die een huis zoeken in IJmuiden en de nabije omgeving. 

Onze verkoopmakelaars hebben de juist kennis en papieren die nodig zijn om je huis legaal en succesvol te kunnen verkopen in IJmuiden. Naast dat u ontzorgt wordt, kunnen wij mede door onze ervaring aantonen dat we de hoogste opbrengst kunnen realiseren voor jouw huis in IJmuiden.

Waarom kiezen voor een verkoopmakelaar in IJmuiden bij VK Makelaars?

Klanten beoordelen ons met een 9,8 en als wij vragen naar hun ervaringen vinden ze een één belangrijk punt erg fijn. Zoals eerder vermeld, krijg je bij ons een persoonlijke verkoopmakelaar die gedurende het hele traject voor jou klaar zal staan. Maar dan ook écht klaar zal staan, 7 dagen per week. 

Wij onderscheiden ons door dit stapje extra te zetten voor onze klanten, omdat we weten dat het proces van je huis verkopen in IJmuiden iets is waar veel vragen en onduidelijkheden bij te pas kunnen komen. Ook heeft jouw persoonlijke verkoopmakelaar alle kennis en papieren die nodig zijn om het proces succesvol uit te kunnen voeren. Dit betekent dus dat alle kennis zich bevindt onder 1 dak!

Om een huis te kopen, verkopen of te verhuren in IJmuiden adviseren wij iedereen om gebruik te maken van een aankoopmakelaar, verkoopmakelaar of verhuurmakelaar van VK Makelaars.

Hoe garanderen wij als verkoopmakelaar in IJmuiden de beste prijzen voor jou?

Wij werken met een beperkt aantal huizen tegelijkertijd. Hierdoor kunnen we een hoger dan gemiddeld aantal uren in elk huis of zoekopdracht stoppen. Bij de verkoop van een huis in IJmuiden van 1 van onze klanten, nemen wij alle tijd voor de belangrijke zaken, zoals de bezichtigingen.

‘Haastige spoed is zelden goed’ en wij willen dat iedere geïnteresseerde ruim voldoende tijd krijgt om de woning te zien, vragen te stellen en om hun bieding voor te bereiden. Wij zien dat dit leidt tot hogere verkoopopbrengsten.

Met onze kennis en jarenlange ervaring met het verkopen van huizen in IJmuiden, zorgen we ervoor dat je huis tegen de beste opbrengst wordt verkocht.

Blogs

Klaar om jouw huis succesvol te verkopen?

Vraag nu je gratis waardebepaling aan

Krijg van ons een gratis waardebepaling en een op maat gemaakte verkoopofferte