Wat betekent Tracé in een bodemrapport?

door | dec 29, 2023 | Bodemverontreiniging

Het begrip ‘Tracé’ komt veel voor in een bodemrapport/milieurapportage. Dit is weer zo’n lekker vaag begrip waar je als lezer van zo’n rapport niks van snapt. We leggen het kort en simpel hier uit. Een bodemrapport wordt vaak gevuld met informatie die voortkomt uit civieltechnische werkzaamheden. Denk aan graafwerkzaamheden voor de aanleg/reparatie van wegen, het aanleggen van leidingen, kabels en dat soort zaken. De bedrijven die deze werkzaamheden verrichten doen dit niet precies op een vast adres. Dit doen ze vaak in een bepaalde strook in de buurt van een adres. Misschien starten ze wel in jouw straat voor jouw deur, maar gaan ze halverwege de straat de hoek om de andere straat in. De strook van de uitgevoerde werkzaamheden (hoe die dan ook loopt) noemen we de ‘tracé’.

Anders uitgelegd: de ‘Tracé’ is een bepaald stukje grond in of bij een bepaald adres waar werkzaamheden hebben plaatsgevonden.

Hulp nodig?

Zit jij met een kwestie op een stuk grond. Bijvoorbeeld, wil je zeker weten of de grond schoon is en wil je een historisch óf een verkennend bodemonderzoek laten doen? Of heb je advies nodig bij het lezen van een bodemrapport? Vraag dan een milieukundig onderzoeksbureau om een advies op afstand óf om een verkennend bodemonderzoek te doen op locatie. Als landelijk opererend makelaarskantoor hebben wij diverse goede milieukundige onderhoudsbureaus in heel Nederland zitten waar wij mee samenwerken. Wil je in contact komen met één van deze adviesbedrijven bij jou in de buurt, vul dan even dit formulier in en wij brengen je met hen in contact (gratis service van ons).