Santpoortse Dreef 2,  Santpoort-Noord

Te koop

Santpoortse Dreef 2, Santpoort – Noord
Vraagprijs: €1.175.000 K.K.

 

HELEMAAL VRIJ WONEN MIDDEN IN SANTPOORT-NOORD MET UITZICHT OVER DE BOLLENVELDEN
Ligt uw hart in Santpoort-Noord en houdt u van ruimte, privacy en een woning helemaal naar eigen wens verbouwen? Dan is dit wat u zoekt.

Deze unieke vrijstaande woning is in 1961 gebouwd en heeft slechts 2 eigenaren gekend. De woning staat op een geweldig ruim perceel van maar liefst 1237 vierkante meter en kijkt aan de voorzijde vrij uit over de bollenvelden. Bij aankomst valt meteen de brede oprit met dubbele garage en carport op die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Alleen al de oprit biedt plek voor drie auto’s.

Wat dit huis o.a. kenmerkt is dat bijna alle woonruimte nu op de begane grond gesitueerd is en alles gelijkvloers is, wat de woning direct een levensloopbestendige woning maakt.

 

Woonoppervlakte vergroten:
De potentie van deze woning zit hem in de 1e verdieping die nog volop uitbreidingsmogelijkheden biedt. Op deze verdieping is nu slechts 1 (slaap)kamer aanwezig en heel veel loze kapruimte. Hier is relatief eenvoudig flink veel woonoppervlakte te creëren door het plaatsen van een lange dakkapel over de volledige breedte van de achterzijde van de woning. Daarnaast kan er (mits vergund) ook nog een dakkapel geplaatst worden aan de voorzijde van de woning. Op die manier wordt er relatief makkelijk extra woonruimte gecreëerd die ingedeeld kan worden in bijvoorbeeld 2 extra slaapkamers en een extra badkamer.

Een tweede mogelijkheid om de woonoppervlakte te vergroten is om (een deel van) de dubbele garage te verbouwen en te betrekken als extra woonruimte. U hoeft niet bang te zijn om berg- en hobbyruimte te verliezen, want er is er nog ruim voldoende ruimte daarvoor om de rest van het perceel (zie overzichtsplattegrond).

De grote en goed verzorgde tuin rondom de woning biedt bij uitstek mogelijkheden om gedurende de dag heerlijk in de zon te zitten of juist de schaduw op te zoeken. Geniet van de herfstkleuren en geuren die deze mooi aangelegde tuin te bieden heeft. Ook op zondagochtend graag verse eieren? Het kippenverblijf biedt daar uitkomst voor.

Mocht u toch de rust zat zijn, dan bent u binnen no-time op het strand van IJmuiden of in het bruisende Haarlem en de kaasmarkt in Alkmaar. De ligging is gewoonweg perfect!
Kom deze ruwe diamant bekijken en ervaar de mogelijkheden.

Indeling:
Bij binnenkomst komt u in de ruime entreehal met open trap naar de eerste verdieping, links de hal komt u uit bij de 2 slaapkamers en 2 badkamers en het separate toilet. Zie plattegronden. De slaapkamer aan de achterzijde heeft tevens een eigen deur naar buiten toe wat het ook een uitstekende ruimte maakt voor een thuiskantoor waarbij klanten niet door de woning hoeven te lopen.
De indeling is uiteraard makkelijk te wijzigen als u de woning gaat verbouwen.

Via de centrale hal rechts komt u in de ruime en lichte woonkamer met volop daglichttoetreding (aan de noord-, de oost- en de zuidkant), kunststof schuifpui naar de prachtige tuin en doorloop naar de keuken.
Achter de keuken bevindt zich een voormalige was/kastruimte, de deur naar het verhoogde terras en toegang naar de kelder. De kelder is vrij ruim en kan uitstekend dienst doen als wijnkelder + proviandruimte.

 

Tuinoppervlak:
De riante en zeer goed verzorgde tuin ligt geheel rondom de woning. Verder is het huis gebouwd op een terp (een verhoging) waardoor er een mooier zicht is op de rondom gelegen tuinen. Men kan de tuin eenvoudig ruimer maken door de volle begroeiing aan de westzijde van het perceel weg te snoeien. Achterin de tuin is er een houten schuur en een kippenverblijf.

VOOR INDELING EN MATEN ZIE KLEURENPLATTEGRONDEN

 

 

 

 

Bijzonderheden:
-Woonoppervlakte: 163 m² volgens NEN2580-meetinstructie
-Perceelgrootte: 1237m2
-Bouwjaar 1961
-CV-combiketel Vaillant uit 2015
-Voorzien van 17 Zonnepanelen
-Energielabel E (met gemak te verbeteren)
-Stenen dubbele garage
-Carport naast de garage
-Kelder
-Glas-in-lood bij voordeur
-De woning is zowel aan de voor als achterzijde voorzien van markiezen
-De markiezen aan de achterzijde zijn elektrisch
-Elektra: 14 groepen, 7 aardlekschakelaars
-Oplevering in overleg (kan snel)

Ligging:
Centraal in de Randstad gelegen; dichtbij winkels, de gezellige Hoofdstraat, diverse scholen (basis- en middelbaar onderwijs), meerdere sportaccommodaties, prachtige Kennemerduinen, zee en strand. Op loopafstand van openbaar vervoer en goede verbinding met uitvalswegen naar onder andere Haarlem en Amsterdam.