Voorhelmstraat 18ZW Haarlem

Te koop

Voorhelmstraat 18ZW Haarlem
Vraagprijs: €275.000 K.K.

 

Geweldige te moderniseren benedenwoning met zonnige tuin op top locatie!

 

LIGGING:
In het prachtige Rozenprieel-zuid ligt deze ruwe diamant. Eerlijk is eerlijk. Deze woning moet gemoderniseerd worden. Dit biedt echter ook mogelijkheden om de woning geheel naar eigen inzicht in te delen en te verduurzamen.
Het Rozenprieel is een gezellige buurt in Haarlem, ontstaan aan het einde van de 19e eeuw. De buurt ligt tegen de oude binnenstad, het Spaarne en het Frederikspark aan. De buurt is gelegen in de wijk Haarlemmerhoutkwartier.
Op loopafstand van het centrum van Haarlem en toch erg rustig gelegen. Parkeren doe je voor de deur met een parkeervergunning. Vanuit de woonkamer heb je vrij uitzicht de straat in, waardoor deze woning erg licht is.

 

INDELING:
Binnenkomst in de hal, met extra bergruimte en ruimte voor het opstellen van een wasmachine. Via de gang komt je in de grote en open woonruimte. Vroeger dienstdoende als alkoof en achterkamer. De hoge plafonds (3 meter) en de authentieke details geven een nostalgisch gevoel.
De mogelijkheden zijn hier eindeloos. Door de keuken te verplaatsen kan hier zelfs een extra slaapkamer-en suite gecreëerd worden. Via de woon/eetkamer kom je in de keuken met toegang tot badkamer. Tevens heeft de keuken een deur naar de tuin. Ook via de woonkamer heb je openslaande deuren naar de tuin, waar de hele middag de zon schijnt.
Vanuit de woonkamer toegang tot de slaapkamer met aan twee zijden ramen, voor veel lichtinval.

 

VOOR INDELING EN MATEN ZIEN KLEUREN PLATTEGRONDEN

 

 

 

 

DETAILS:
-Woonoppervlakte: ca. 59m2 (conform NEN2580 meetinstructie)
-Bouwjaar 1904
-Fundering op staal (gemetseld) Volgens bouwtekeningen Noord-Hollands archief.
-Moet gemoderniseerd worden!
-Uitstekende liggen tussen park en oude binnenstad in
-Gevel met knipvoegen en glas-in-lood
-Intentieverklaring VvE reeds getekend
-Actieve VvE per 15-04-2023 (zie uitleg verderop)
-CV-ketel uit 2005
-Servicekosten €100,- per maand
-Geen energielabel

 

VERENIGING VAN EIGENAREN:
Het is ontzettend belangrijk dat als je een appartement koopt, de VvE (Vereniging van Eigenaren) actief is. Jarenlang is de VvE bij deze woning op een hele prettige doch onofficiële manier geregeld geweest. Maar sinds kort is alles netjes formeel opgetuigd. Zo is het volgende o.a. geregeld:
-Inschrijving KvK
-Bankrekening op naam van de VvE
-Gezamenlijke opstalstalverzekering
-Herbouwwaarde is bekend
-Een eerste officiële VvE vergadering heeft plaatsgevonden (maart 2023) en nette notulen zijn aanwezig met goede en duidelijke afspraken
-De VvE zal per 15 april 2023 €100,- per appartement per maand gaan reserveren.
-Deze bijdrage voldoet ruim aan de wettelijke norm van 0,5% van de herbouwwaarde
-Vastgelegd dat er jaarlijks een VvE vergadering is (in maart van elke jaar)
-Voor alle overige goede constructieve afspraken zie de notulen welke beschikbaar zijn in de dataroom op vkmakelaars.nl [slash] voorhelm

Kortom: je koopt hier een appartement met een kerngezonde VvE (en super leuke bovenburen)!

 

KOM NAAR 1 VAN ONZE OPEN HUIZEN
Op de volgende momenten hebben wij een Open Inloop georganiseerd. Kom zo vaak kijken als je wilt. Het enige wat we je willen vragen is om ons even een berichtje te sturen naar welk Open Huis je komt, zodat we daar rekening mee kunnen houden:

-Woensdag 5 april van 09.00 tot 10.00
-Vrijdag 7 april van 09.00 tot 10.00
-Dinsdag 11 april van 15.30 tot 16.30

Een berichtje sturen naar welk Open Huis je komt kan naar info@vkmakelaars.nl

Biedingen
We maken gebruik van een online biedsysteem. Daar kan je ook de documentatie van de woning lezen/downloaden. De biedingen zullen automatisch sluiten op woensdag 12 april 2023 om 12.00 in de middag. Als jij een bieding hebt gedaan dan is jouw bod voor niemand zichtbaar. Dus ook niet voor ons als verkopende makelaar of voor de eigenaar van de woning. Pas na woensdag 12 april 12:00 zijn de biedingen voor ons als makelaar zichtbaar en zullen we deze voorleggen aan de eigenaar. Iedereen wordt op uiterlijk 14 april op de hoogte gebracht of de bieding is geaccepteerd of niet. Als jouw bieding niet is geaccepteerd, dan ontvang jij als de woning definitief verkocht is automatisch een link naar het biedlogboek waar jij precies kan zien welke biedingen er zijn uitgebracht. Uiteraard blijft altijd volledig anoniem wie er geboden hebben en of er eventueel een persoonlijke boodschap bij een bieding is vermeld.