Tips: Woning verkoopklaar maken

Tips woning verkoop fit maken

Het belangrijke moment is de fotoshoot van de woning. Kort daarna zullen de bezichtigingen volgen. Het is belangrijk om te zorgen dat jouw woning in de smaak gaat vallen bij de doelgroep. Daarom volgen hier een aantal belangrijke tips om jouw woning klaar te maken voor de verkoop

Maak de woning leeg

Staat de woning vol met spullen, zorg dan dat je deze een stuk leger maakt. Niet alles hoeft weg, echt niet, maar als men door de spullen de woning niet meer kan zien, dan is het echt tijd om op te ruimen. Vraag ons advies over wat wel weg moet en wat kan blijven staan. Een goede tip is een mobiele opslag huren hiervoor, zoals pickupbox.nl

Maak de woning goed schoon

Zorg dat jouw hele huis helemaal schoon is. Trek alles strak. Zorg dat er geen kleding hangt of ligt, zorg dat de wasmanden leeg zijn, er geen losse spulletjes meer in het zicht zijn, de vuilnisbakken leeg zijn en alle ramen van binnen en van buiten schoon gelapt zijn.

Zorg dat het fris ruikt

De geur van vers gebakken koekjes of appeltaart is altijd welkom.

Kijk goed naar de planten

Staan ze er nog mooi levendig bij? Hebben ze hun beste tijd gehad, doe ze dan weg. Een vers bloemetje of leuk bloemstukje doet altijd goed, dus zet die gerust neer.

Haal vloerkleden weg

Hierdoor wordt de woning ruimer en lichter.

Geen huisdieren op de foto's

Heeft u katten of andere huisdieren, zorg dat die even een blokje om gaan als de foto’s gemaakt worden.

Persoonlijke foto's weghalen

Als u niet wilt dat mensen tijdens de bezichtiging uw foto’s in huis zien, dan kan u deze eventueel weghalen. Onze fotograaf zorgt ervoor dat persoonlijke foto’s niet herkenbaar op Funda zijn.

Waardevolle en diefstalgevoelige spullen

Zorg dat waardevolle en diefstalgevoelige spullen buiten bereik zijn voor tijdens de bezichtigingen.

Zorg voor voldoende ruimte

Wat we in jouw woning willen zien is ruimte. Maak je woning open. Staan er meubels in de ruimte die de kamer opsplitsen, zorg dan dat deze (indien mogelijk) naar de zijkant gaan of helemaal weggaan.

Verwijder al het spinrag

Maak een rondje door de woning en zoek en verwijder al het spinrag.

Zorg dat je woning zo licht mogelijk is

Open de gordijnen en rolluiken. Staan er buiten dingen voor de ramen of te dicht hier in de buurt, haal die dan weg. Zet de deuren naar de tuin open

Tips voor de slaapkamers

Maak alle bedden mooi, strak en neutraal op. Met neutraal bedoelen we dus geen felrood dekbed bijvoorbeeld. Op de nachtkastjes hooguit een wekker en een nachtlampje laten staan. Geen badjassen, pantoffels, pyjama’s etc. laten liggen of hangen. De gordijnen helemaal open zetten.

Tips voor de kinderkamers

Maak de bedden mooi op. Ruim het speelgoed op en centreer alles wat niet op te bergen is, op 1 vaste plek. Controleer de vloeren goed of er geen speelgoed is waar men straks over kan vallen.

Tips voor de badkamers

Haal het badkamerkleed en alle uitdrogende handdoeken weg. Doe de toiletdeksel dicht. Haal de wastafel leeg en haal ook alle losse shampoos en andere verzorgingsproducten weg uit bad en douche. Zorg ook dat de spiegels schoon zijn. Zit er schimmel in de badkamer, haal die dan weg met HG schimmelverwijderaar.

Tips voor de keuken

Zorg voor een strak, leeg en schoon aanrechtblad. Er mogen best een paar dingen op staan zoals een koffiemachine of een messenblok o.i.d. maar maak hem niet te vol! Haal de vuilnisbak en hand & theedoeken weg.

Tips voor de tuin

Zorg dat je tuin of buitenruimte netjes en opgeruimd is. Gooi alle oude troep weg. Spuit terrastegels en het tuinmeubilair nog even schoon, maai het gras en verwijder dode planten en onkruid. Ga ook met de bezem en een vuilniszak even aan de slag voor de entree van uw woning. De voorkant van uw woning en de straat is het eerste wat kijkers van jouw woning te zien krijgen: de eerste indruk dus!

Los kleine klusjes op

Maak een lijst van alle kleine en onafgemaakte klussen of onderhoud in huis. Een loszittende leuning, lampjes die vervangen moeten worden, een lekkende kraan, gaatjes in de muur, kapotte installaties etc. Los al deze puntjes op. Bij twijfel om iets wel of niet te doen, vraag ons om advies.

Klaar om jouw huis succesvol te verkopen?

Vraag nu je gratis waardebepaling aan

Krijg van ons een gratis waardebepaling en een op maat gemaakte verkoopofferte