skip to Main Content

Alle zorgen uit handen met VK Makelaars

Een woning verkopen of aankopen doet u hooguit een paar keer in uw leven. Het gaat altijd om een groot geldbedrag en erg komt heel erg veel bij kijken. Bij VK makelaars nemen wij alle zorgen voor u uit handen en zorgen altijd voor het beste resultaat. Behoefte aan vrijblijvend advies of zin om even te sparren? Bel of mail ons dan direct, wij zitten voor u klaar.

In contact komen met VK Makelaars

Email: info@vkmakelaars.nl
Telefoon: 023-2052296
Adres: A. Hofmanweg 5A, 2031BH, Haarlem

Onze locatie

Tips woning verkoop fit maken

Het belangrijke moment is de fotoshoot van de woning. Kort daarna zullen de bezichtigingen volgen. Het is belangrijk om te zorgen dat uw woning in de smaak gaat vallen bij de doelgroep. Daarom volgen hier een aantal belangrijke tips om jouw woning klaar te maken voor de verkoop:

 1. Staat de woning vol met spullen, zorg dan dat u deze een stuk leger maakt. Niet alles hoeft weg, echt niet, maar als men door de spullen de woning niet meer kan zien, dan is het echt tijd om op te ruimen. Vraag ons advies over wat wel weg moet en wat kan blijven staan. Een goede tip is een mobiele opslag huren hiervoor, zoals pickupbox.nl
 2. Zorg dat uw hele huis helemaal schoon is. Trek alles strak. Zorg dat er geen kleding hangt of ligt, zorg dat de wasmanden leeg zijn, er geen losse spulletjes meer in het zicht zijn, de vuilnisbakken leeg zijn en alle ramen van binnen en van buiten schoon gelapt zijn.
 3. Zorg dat het fris ruikt.  De geur van vers gebakken koekjes of appeltaart is altijd welkom.
 4. Kijk goed naar de planten. Staan ze er nog mooi levendig bij? Hebben ze hun beste tijd gehad, doe ze dan weg. Een vers bloemetje of leuk bloemstukje doet altijd goed, dus zet die gerust neer.
 5. Haal vloerkleden weg, dan wordt de woning ruimer en lichter.
 6. Maak een rondje door de woning en zoek en verwijder al het spinrag.
 7. Zorg dat je woning zo licht mogelijk is. Open de gordijnen en rolluiken dus. Staan er buiten dingen voor de ramen of te dicht hier in de buurt, haal die dan weg. Zet de deuren naar de tuin open.
 8. Slaapkamers: maak alle bedden mooi, strak en neutraal op. Met neutraal bedoelen we dus geen felrood dekbed bijvoorbeeld. Op de nachtkastjes hooguit een wekker en een nachtlampje laten staan. Geen badjassen, pantoffels, pyjama’s etc. laten liggen of hangen. De gordijnen helemaal open zetten.
 9. Kinderkamers: maak de bedden mooi op. Ruim het speelgoed op en centreer alles wat niet op te bergen is, op 1 vaste plek. Controleer de vloeren goed of er geen speelgoed is waar men straks over kan vallen.
 10. Badkamer & toiletten: haal het badkamerkleed en alle uitdrogende handdoeken weg. Doe de toiletdeksel dicht. Haal de wastafel leeg en haal ook alle losse shampoos en andere verzorgingsproducten weg uit bad en douche. Zorg ook dat de spiegels schoon zijn. Zit er schimmel in de badkamer, haal die dan weg met HG schimmelverwijderaar.
 11. Keuken: Zorg voor een strak, leeg en schoon aanrechtblad. Er mogen best een paar dingen op staan zoals een koffiemachine of een messenblok o.i.d. maar maak hem niet te vol! Haal de vuilnisbak en hand & theedoeken weg.
 12. Tuin: zorg dat je tuin of buitenruimte netjes en opgeruimd is. Gooi alle oude troep weg. Spuit terrastegels en het tuinmeubilair nog even schoon, maai het gras en verwijder dode planten en onkruid. Ga ook met de bezem en een vuilniszak even aan de slag voor de entree van uw woning. De voorkant van uw woning en de straat is het eerste wat kijkers van jouw woning te zien krijgen: de eerste indruk dus!
 13. Heeft u katten of andere huisdieren, zorg dat die even een blokje om gaan als de foto’s gemaakt worden.
 14. Als u niet wilt dat mensen tijdens de bezichtiging uw foto’s in huis zien, dan kan u deze eventueel weghalen. Onze fotograaf zorgt ervoor dat persoonlijke foto’s niet herkenbaar op Funda zijn.
 15. Zorg dat waardevolle en diefstalgevoelige spullen buiten bereik zijn voor tijdens de bezichtigingen.
 16. Maak een lijst van alle kleine en onafgemaakte klussen of onderhoud in huis. Een loszittende leuning, lampjes die vervangen moeten worden, een lekkende kraan, gaatjes in de muur, kapotte installaties etc. Los al deze puntjes op. Bij twijfel om iets wel of niet te doen, vraag ons om advies.
 17. En een laatste tip: Wat we in uw woning willen zien is ruimte. Maak uw woning open. Staan er meubels in de ruimte die de kamer opsplitsen, zorg dan dat deze (indien mogelijk) naar de zijkant gaan of helemaal weggaan.
Back To Top