Het energielabel bij de verkoop van je woning

door | dec 2, 2018 | Aankoopmakelaar, Bouwkundig advies, Regelen bij verkoop

Energielabel verplicht
Bij het verkopen van een woning, moet je zorgen dat je huis een energielabel heeft anders loop je bij de overdracht het risico op een boete van ruim € 400.

Heb ik al een energielabel?
Het kan zijn dat jouw woning al een energielabel heeft, bijvoorbeeld omdat dit is aangevraagd door de vorige eigenaren of omdat je in een jonge woning woont.  Je kan op deze website jouw energielabel opzoeken of dat van een huis dat je wilt kopen. Let op: heb je een voorlopig label, dan is dit NIET voldoende. Je moet dan nog een definitief energielabel aanvragen.

Energielabel aanvragen
Voor het aanvragen van een energielabel ga je naar www.energielabelvoorwoningen.nl en log je in met je DigiD.

Hier geef je antwoord op een aantal vragen over je woning. Heeft deze bijvoorbeeld dubbel glas, is er dakisolatie etc. Er zitten een aantal handige en duidelijke instructiefilmpjes bij die je op weg helpen. Je moet ‘bewijsmateriaal’ uploaden om aan te tonen dat de opgegeven zaken correct zijn. Zo moet je bijvoorbeeld een foto maken van het glas in de kozijnen als er sprake is van dubbel glas.

Aan het eind van alle stappen, moet je een deskundige selecteren die de aanvraag gaat controleren en het energielabel toekent. De prijzen van de deskundigen variëren van € 5 tot € 50 en het verschilt per deskundige hoe snel ze werken en of hoe er afgerekend wordt. Een dure controleur kiezen is niet nodig. Voor rond de € 10 zou je al een prima deskundige moeten hebben.

De 5 geheime trucs om succesvol een huis te kopen

Vul het formulier in en download de whitepaper.

You have Successfully Subscribed!