Hoeveel is mijn huis waard?

door | okt 14, 2018 | Huis verkopen

De meeste makelaars bieden een gratis woningwaardebepaling aan. Dit gebeurt natuurlijk wel met het oog op het feit dat je ook daadwerkelijk je woning wilt gaan verkopen en je deze makelaar als serieuze gegadigde ziet om dat voor jou te doen.

Een goede makelaar bepaalt niet de waarde van jouw woning door zijn vinger nat te maken, in de lucht te steken en te roepen dat hij denkt dat deze X euro waard is. Bij een goede waardebepaling doet de makelaar vooraf recherche bij het kadaster, komt langs, bekijkt jouw woning op bouwkundige staat, onderhoudskundige staat, indeling, mogelijkheden, bijzonderheden en hij meet de woning in om het totaaloppervlak te bepalen. Vervolgens gaat hij op zijn kantoor je woning vergelijken en plussen en minnen met transacties die bij jou in de buurt hebben plaatsgevonden. Hij bepaalt de woningwaarde en zorgt dat hij deze ook kan onderbouwen d.m.v. bijvoorbeeld vergelijkbare woningen recentelijk verkocht in jouw buurt. Deze woningwaardebepaling zal hij vaak samen met een verkoopplan aan jou aanbieden.

Wil je je woning (misschien) gaan verkopen en wil je weten hoeveel deze waard is, ga dan eerst op zoek naar 2 of 3 goede makelaars en nodig ze uit.

De 5 geheime trucs om succesvol een huis te kopen

Vul het formulier in en download de whitepaper.

You have Successfully Subscribed!