Je huis verkopen in Haarlem

door | jan 31, 2022 | Huis verkopen

Deze week zijn wij geïnterviewd door Mijn Verkoopmakelaar over de woningmarkt in Haarlem. Het doel van dit interview was hoe je het best jouw woning kan verkopen in de stad Haarlem. Als makelaar in Haarlem hebben we goed onze ervaringen in de stad kunnen delen. Hieronder komen de beste tips en informatie over de huizenmarkt in Haarlem aan bod.

Prijzige woningen
Wonen in Haarlem is de afgelopen jaren steeds duurder geworden. Veel gezinnen kunnen door de hoge prijzen niet groter gaan wonen en verlaten Haarlem. Plaatsen om de stad heen zijn dan populair, je krijgt er meer huis voor je geld. Mensen die wél naar Haarlem komen zijn Amsterdammers die een hoge overwaarde hebben op hun woning in Amsterdam. Ze kiezen voor iets meer rust en waar voor hun geld en gaan in Haarlem wonen. Voor een spotgoedkope woning is het niet aantrekkelijk om in Haarlem te gaan wonen.

Uitbreiding en duurzaamheid speelt een rol
Een populair huis in Haarlem is een huis uit de jaren ’30. Deze woningen hebben een bepaalde sfeer en karakter. Instapklare woningen of woningen met opties voor uitbreiding worden ook veel gezocht. Met uitbreidingsmogelijkheden kunnen kopers er voor kiezen om huis net iets beter naar hun smaak te vormen. Duurzaamheid speelt een grote rol. Bij een duurzaam huis kun je betere hypotheekvoorwaarden krijgen en scheelt dit in maandelijkse gebruikskosten. Bij een mogelijkheid van uitbreiding is er ruimte voor extra isolatie of bijvoorbeeld een warmtepomp.

Mogelijke problemen met een woning in Haarlem
Veel woningen in Haarlem hebben last van problemen met houten funderingen. Er ontstaat bij wat oudere woningen een probleem bij houten paalfunderingen. De problemen die voorkomen zijn vochtproblemen en schimmel. Bij de oudere jaren ’30 woningen of monumentale woningen ben je een stuk minder flexibel met aanpassingen. Het plaatsen van zonnepanelen op deze woningen is meestal verboden.

Verkoop klaar maken: Less is more
Een aanwezig energielabel dat aantrekkelijk duurzaam is zal goed helpen om de woning te verkopen. Duurzaamheid scheelt in kosten voor de potentiële koper. Zo wordt de woning sneller verkocht. Daarnaast is een huis met uitbreidingsmogelijkheden naar wens aan te passen naar wens. Denk aan het bijbouwen van extra kamers of isolatie. De woning is zo voor een grotere doelgroep aantrekkelijk. Een belangrijke tip is om het huis niet totaal te gaan veranderen voor de verkoop. Less is more. Je kunt bezoekers alle mogelijkheden laten in het huis. Zo weten bezoekers hoe ze het kunnen veranderen naar hun smaak. Te veel meubels in het huis is niet gewenst. Zorg voor kamers met een minimaal aantal meubels met veel lichtinval. Door minder meubels en meer licht lijkt de woning groter. Tot slot is het belangrijk dat een huis geen schade of cosmetische problemen vertoond. Niemand zit te wachten op een huis met schade en andere gebreken in verschillende kamers.

De 5 geheime trucs om succesvol een huis te kopen

Vul het formulier in en download de whitepaper.

You have Successfully Subscribed!