Verkoop of aankoop van een woning met zonnepanelen

door | okt 14, 2018 | Aankoopmakelaar, Huis verkopen, Onderhandelen makelaar

Zonnepanelen verhogen de waarde van een woning. Een woning met zonnepanelen heeft een beter energielabel. Afhankelijk van het soort woning, de oppervlakte en het aantal zonnepanelen, kan dit tot wel 3 ‘labelstappen’ schelen. Volgens onderzoek van het VastgoedLAB van Tias leveren woningen met een energielabel A gemiddeld €12.000 meer op.

Maar wat gebeurt er met de zonnepanelen als een woning wordt verkocht? Dat is aan de verkoper en aan de koper. De verkoper geeft aan via de ‘lijst van zaken’ welke onderdelen van de woning mee worden verkocht, welke ter overname zijn en welke meegenomen worden. Deze lijst van zaken zit meestal in de verkoopbrochure van de woning. Veel kijkers gaan er standaard vanuit dat de aanwezige zonnepanelen bij de koop inbegrepen zitten.
Let op: dat is dus niet zo! Omdat de zonnepanelen vaak ter overname worden aangeboden, kan het verstandig zijn om hij het uitbrengen van een bod aan te geven dat uw bod inclusief de overname is van de zonnepanelen (en eventuele overige zaken die op de lijst van zaken ter overname staan).

Voor jou als verkoper van de woning is het belangrijk om je te realiseren dat het verplaatsen van de installatie kosten met zich meebrengt (€ 2.000 tot € 3.000) als je dit laat doen.

De 5 geheime trucs om succesvol een huis te kopen

Vul het formulier in en download de whitepaper.

You have Successfully Subscribed!