Welke makelaar moet ik kiezen?

door | okt 14, 2018 | Huis verkopen

Je wilt je woning verkopen maar hoe kan je nou een goede makelaar kiezen? Hoe weet je nou wie de beste makelaar is om jouw woning te verkopen? We geven je in dit artikel een aantal tips zodat jij weet welke makelaar je moet kiezen!

Zoek de beste, niet de goedkoopste

De eerste tip is: ga niet op zoek naar de goedkoopste makelaar. Ga wel op zoek naar de beste makelaar. De beste makelaar gaat voor het maximale verkoopresultaat, is vakkundig en begeleid je soepel door het gehele verkoopproces. Er is niks mis met een internetmakelaar waarbij je maar een schijntje betaald van wat de traditionele makelaar rekent, maar het zal je een hoop werk, zorg en emotie kosten en daar moet je wel vaardig in zijn en ook tegen kunnen.

Ga voor een makelaar die is aangesloten bij een brancheorganisatie

Ga altijd voor een makelaar die bij deze brancheorganisaties/beroepsvereniging is aangesloten:

NVM – Nederlandse Vereniging van Makelaars
VBO – Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed
VastgoedPro – Beroepsvereniging voor Vastgoedprofessionals

Niet alleen kies je hierbij voor kwaliteit, maar het belangrijkste argument is dat deze organisaties een geschillencommissie hebben. Bij deze onafhankelijk opererende commissies kan je beroep doen op het moment dat er onenigheid is of er geschillen zijn. De meeste makelaars zijn bij 1 van deze 3 organisaties aangesloten. Om te zien of een makelaar is aangesloten zie je vaak al direct op de website van de makelaar aan een logo van 1 van deze 3 organisaties.

Vraag bekenden om ervaringen

Vraag aan mensen in jouw netwerk die recentelijk hun woning hebben verkocht of net een woning hebben gekocht om ervaringen. Heel vaak ontstaat hieruit een belangrijke selectie van makelaars om uit te kiezen voor jou.

Kijk naar woningen die bij jou in de buurt zijn verkocht

Is het huis van jouw buren of mensen in jouw buurt net verkocht? Bel eens aan bij ze en vraag om hun ervaring. Vraag wat ze vinden van het verkoopresultaat van de makelaar. Heeft hij het onderste uit de kan gehaald voor ze, heeft hij echt zijn uiterste best gedaan, hoe was de communicatie, hoe wat de deskundigheid van die makelaar en zouden ze hem aan jou aanbevelen?

Een makelaar die net bij jou in de straat, buurt of appartementsgebouw heeft verkocht kent de buurt, de woning en heeft als het goed is nog een heel klantenbestand van kijkers die op zoek zijn naar een woning in jouw directe omgeving.

Kijk naar beoordelingen en ervaringen

Bekijk hier op Funda naar de beoordelingen en ervaringen van makelaars bij jou in de buurt. Je kan ook kijken op www.wieisdebestemakelaar.nl

Maar een selectie en kies

Nodig 2 of max 3 makelaars uit bij jou thuis voor een vrijblijvend verkoopgesprek, het maken van een gratis waardebepaling van jouw woning en het uitbrengen van een offerte. Vraag ook of ze voorbeelden kunnen geven van recente transacties (verkopen) bij jou in de buurt. Beoordeel de verkoopvoorstellen die jij krijgt, de waardes die ze hebben afgegeven, de kosten en vooral belangrijk: ga op jouw gevoel en intuïtie af. Welke makelaar ervoer je als het prettigst om dit verkooptraject mee in zee te gaan?

De 5 geheime trucs om succesvol een huis te kopen

Vul het formulier in en download de whitepaper.

You have Successfully Subscribed!