Pieter Kiesstraat 40A Haarlem

Te koop

Pieter Kiesstraat 40A Haarlem
Vraagprijs: €495.000 K.K.

LICHTE EN ENERGIEZUINIGE BOVENWONING OP TOP LOCATIE IN HAARLEM


 

OMSCHRIJVING:

Deze leuke bovenwoning is gebouwd in het jaar 1895 en is gelegen in het gewilde Garenkokerskwartier en kijkt schuin uit op de prachtige Garenkokerskade. Wat zo ontzettend fijn is aan deze plek is dat je vanuit hier letterlijk dicht bij alles zit. Bijvoorbeeld:

Het centrum van Haarlem begint op 240 meter afstand van jouw voordeur. Chillen in het prachtige Kenaupark kan je binnen 2 minuten lopen. Fietsen naar het NS-station Haarlem doe je in ca. 4 minuten. Hardlopen, sporten, wandelen, zwemmen of spelen in de prachtige natuur van het Nationale park Zuid-Kennemerland kan op slechts 1,8 kilometer afstand.

 

Deze bovenwoning is in 2018 volledig verbouwd waarbij het mogelijk is gemaakt om, naar keuze, de woning in 3 zelfstandige wooneenheden te bewonen. Dat zie je goed terug in de woning doordat er op ook de 2e etage 2 keukenblokjes en 2 douches zitten. Deze extra voorzieningen maken deze woning heel geschikt voor bijvoorbeeld ouders die met een volwassen kind (willen) wonen of mensen die hun eigen woning gedeeltelijk willen verhuren voor extra inkomsten.

Maar dit hoeft natuurlijk niet. Met een eenvoudige ingreep verwijder je de 2 extra keukenblokjes en 2 extra douches zonder daarmee de verdere indeling van de 2e etage te veranderen.

 

Kortom: een woning die geschikt is voor een brede doelgroep.

 

En dat is niet alles. Een extra groot voordeel is dat deze woning ondanks het bouwjaar (1895) een nieuw energielabel B heeft. Dit label zou zelfs nog een label A kunnen worden als er zonnepanelen op het dak komen. Op het gebied van duurzaamheid zit je dus uitstekend in deze woning!

 

 

INDELING:

Loop je met ons mee? Bij binnenkomst tref je rechts de meterkast, gevolgd door de vaste trap welke ons naar de 1e verdieping brengt.

1e verdieping: op de overloop stappen we rechtdoor de aangename lichte woonkamer binnen met opvallend hoog plafond en grote raampartijen door welke je prachtig uitkijkt op de Garenkokerskade. Direct achter de woonkamer zit de ruime eetkamer wederom hoog plafond, authentieke schouw (geen actief rookkanaal) en openslaande deuren naar het rustig gelegen balkon op het zonnige westen.  Naast de eetkamer vind je de nette badkamer met hier een ligbad, douche, toilet, wastafel en handdoekenradiator. De keuken zit tussen de woon- en de eetkamer in en is voorzien van o.a. vaatwasser, koel/vriescombinatie, gaskookplaat en rvs-wasemkap. Als je wilt, dan kan je met een kleine ingreep (verwijderen tussenwand) een open keuken maken om zo een ruimtelijker gevoel te creëren.

 

Via de trap in de overloop lopen we de naar de 2e verdieping. Hier komen we aan op de ruime overloop waar de cv-installatie hangt en het 2e toilet. Deze verdieping bestaat uit 2 keurige slaapkamers (met zelfstandige kook en was voorzieningen) met onder de hoge kap van de woning nog een ruime vide die uitermate geschikt is als (extra) slaapplek. De kamer aan de voorzijde kijkt mooi uit op de Garenkokerskade en de kamer aan de achterzijde kijkt mooi vrij uit over een groot deel van het Garenkokerskwartier.

 

 

 

BEREIKBAARHEID:

Parkeren doe je hier met vergunning (geen wachtlijst) voor de deur. Snel naar je werk? Geen probleem, binnen 1 minuut zit je met de auto op de westelijke randweg die je snel leidt naar Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Alkmaar. Met OV? NS Station Haarlem is nog geen 4 minuten fietsen en de bus stop op de Zijlweg is ca. 4 minuten lopen.

 

 

VOOR INDELING EN MATEN ZIE KLEURENPLATTEGRONDEN 

 

 

 

 EIGENSCHAPPEN:

-Woonoppervlakte ca. 120 m2 volgens NEN2880 meetinstructie.

-Zonnig balkon van ca. 4 m2 op het westen

-Energielabel B

-Bouwjaar 1895

-Goed onderhouden woning

-Gezonde en actieve VvE (KvK, Opstalverzekering, Reservefonds, Notulen, Maandelijkse bijdrage)

-Servicekosten VvE: €150,- per maand

-Parkeren voor de deur mogelijk via vergunning (geen wachtlijst)

-Oplevering: flexibel en kan snel

 

 

ONDERHOUDSHISTORIE:

2018: gehele verbouwing aan binnenzijde met keuken(blokjes), wanden, afwerking, stuukwerk, badkamertjes, wandisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, nieuwe CV, installatie, electra, leidingwerk, etc.

2018: reinigen, opnieuw voegen en impregneren van de gevel

2018: nieuwe hemelwaterafvoer + nieuwe windveren + oude problematische schoorsteen op professionele wijze verwijderen

2020: in de gehele woning nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas

2022: 2 nieuwe Velux dakramen

2022: geheel nieuw pannendak

 

 

KOM NAAR 1 VAN ONZE OPEN HUIZEN:

Op de volgende momenten hebben wij een Open Inloop georganiseerd. Kom zo vaak kijken als je wilt. Het enige wat we je willen vragen is om ons even een berichtje te sturen naar welk Open Huis je komt, zodat we daar rekening mee kunnen houden:

 

-Maandag 26 juni tussen 15.30 en 16.30

-Woensdag 28 juni tussen 09.00 en 10.00

-Donderdag 29 juni tussen 16.00 en 17.00

-Maandag 3 juli tussen 09.00 en 09.30 (let op biedingen sluiten om 14.00)

 

Een berichtje sturen om je aan te melden voor een Open Huis kan op info [at} vkmakelaars [ punt] nl óf via de knop onderaan deze pagina.

 

BIEDINGEN:
We maken gebruik van een online biedsysteem. Daar kan je ook de documentatie van de woning lezen/downloaden. De biedingen zullen automatisch sluiten op maandag 3 juli 2023 om 14.00. Als jij een bieding hebt gedaan dan is jouw bod voor niemand zichtbaar. Dus ook niet voor ons als verkopende makelaar of voor de eigenaar van de woning. Pas na vrijdag 3 juli 14.00 zijn de biedingen voor ons als makelaar zichtbaar en zullen we deze voorleggen aan de eigenaar. Iedereen wordt op uiterlijk 5 juli op de hoogte gebracht of de bieding is geaccepteerd of niet. Als jouw bieding niet is geaccepteerd, dan ontvang jij als de woning definitief verkocht is automatisch een link naar het biedlogboek waar jij precies kan zien welke biedingen er zijn uitgebracht. Uiteraard blijft altijd volledig anoniem wie er geboden hebben en of er eventueel een persoonlijke boodschap bij een bieding is vermeld.