Waarom is het handig om een aanhuurmakelaar te nemen?

door | okt 4, 2021 | Aanhuurmakelaar

Waarom is het handig om een aanhuurmakelaar te nemen? Dit is vraag de wij vaker voorbij zien komen. Laten we eerlijk zijn: een huis huren is een stuk minder ingrijpend dan een huis kopen. Maar toch is het soms handig om de hulp van een makelaar te krijgen bij het vinden van een huurwoning. Zo’n makelaar noemen we dan een ‘aanhuurmakelaar’ of ‘relocation consultant’. We vertellen je er in dit artikel graag wat meer over.

Sneller een afspraak = sneller een woning


Als een makelaar naar een verhuurmakelaar belt om een afspraak te maken dan heb je eigenlijk al gelijk een streepje voor. Verhuurmakelaars vinden het namelijk erg fijn als iemand een aanhuurmakelaar of ‘relocation consultant’ heeft. Verhuurmakelaars weten namelijk dan dat iemand zich professioneel laat bijstaan, echt serieus op zoek is, de documentatie al goed is voorbereid en het hele proces bij verhuur gladjes verloopt.

Een aanhuurmakelaar kan de instinkers eruit halen


In de huurmarkt kom je helaas nog een hoop rotzooi tegen. Denk aan woningen vol met gebreken, amateuristische verhuurders die niet weten wat goed verhuurderschap is, woningen met overlast van geur, geluid van de straat, contactgeluid (van de buren) en ga zo maar door.

Het is de rol van een goede aanhuurmakelaar om zo veel als mogelijk deze instinkers eruit te halen. Dit doet de aanhuurmakelaar o.a. door zijn lokale marktkennis van de straat en buurt, door onderzoek en navraag van stukken en door het stellen van de juiste vragen aan de verhuurmakelaar.

Een aanhuurmakelaar levert echt goede hulp en begeleiding


Vooral voor expats die de taal en het land nog niet kennen, is het erg handig als een aanhuurmakelaar (of relocation consultant) je van A tot Z helpt en ontlast met alles wat er geregeld moet worden. Denk aan inschrijving bij de gemeente, afsluiten van nutsvoorzieningen, internet en al het andere regelwerk.

Wat kost een aanhuurmakelaar?


Niet geheel onbelangrijk, wat kost een aanhuurmakelaar? Het ligt er een beetje aan hoeveel services er worden afgenomen, maar houd rekening met 1 maand kale huur + btw. Dat is ook wat wij rekenen voor onze aanhuurservice.