Waarom is het handig om een aanhuurmakelaar te nemen?

Laten we eerlijk zijn: een huis huren is een stuk minder ingrijpend dan een huis kopen. Maar toch is het soms handig om de hulp van een makelaar te krijgen bij het vinden van een huurwoning. Zo’n makelaar noemen we dan een ‘aanhuurmakelaar’ of ‘relocation consultant’.

Sneller bij het aanbod
Een eerste argument voor aan aanhuurmakelaar is, dat je meer en beter toegang krijgt tot het aanbod aan huurwoningen. De makelaar heeft meerdere platformen waar hij het aanbod vanaf haalt. Dit zijn zowel openbare platformen als niet openbare platformen zoals een systeem dat (tijdelijk) exclusief voor makelaars. Ook wordt er vaak off marked /offline aanbod onder makelaars onderling aangeboden waar (als de woning interessant voor jou is) de makelaar direct op in kan spelen.

Sneller een afspraak
Als een makelaar naar een verhuurmakelaar belt om een afspraak te maken dan heb je eigenlijk al gelijk een streepje voor. Verhuurmakelaars vinden het namelijk erg fijn als iemand een aanhuurmakelaar of ‘relocation consultant’ heeft. Verhuurmakelaars weten namelijk dan dat iemand zich professioneel laat bijstaan, echt serieus op zoek is, de documentatie al goed is voorbereid en het hele proces bij verhuur gladjes verloopt.

Instinkers er uit halen
In de huurmarkt kom je helaas nog een hoop rotzooi tegen. Denk aan woningen vol met gebreken, amateuristische verhuurders die niet weten wat goed verhuurderschap is, woningen met overlast van geur, geluid van de straat, contactgeluid (van de buren) en ga zo maar door. Het is de rol van een goede aanhuurmakelaar om zo veel als mogelijk deze instinkers eruit te halen. Dit doet de aanhuurmakelaar o.a. door zijn lokale marktkennis van de straat en buurt, door onderzoek en navraag van stukken en door het stellen van de juiste vragen aan de verhuurmakelaar.

Echt goede hulp en begeleiding
Vooral voor expats die de taal en het land nog niet kennen, is het erg handig als een aanhuurmakelaar (of relocation consultant) je van A t/m Z helpt en ontlast met alles wat er geregeld moet worden. Denk aan inschrijving bij de gemeente, afsluiten van nutsvoorzieningen, internet en al het andere regelwerk.

Wat kost een aanhuurmakelaar?
Het ligt er een beetje aan hoe veel services er worden afgenomen, maar houdt rekening met 1 maand kale huur + btw. Dat is ook wat wij rekenen voor onze aanhuurservice.

Advies op maat?

Laten we kennismaken, we zijn je graag van dienst.