Wat moet je nog geloven over de huizenmarkt?

door | jul 28, 2022 | Aankoopmakelaar, Fiscaal advies, Huis verkopen, Startersadvies, Verkoopmakelaar

De afgelopen paar maanden hebben we absoluut een daling gezien in de biedingen op woningen die wij hebben verkocht. Ook het aantal bezichtigingen is sterk afgenomen. Vooral als gevolg van de stijging van de rente, om uiteenlopende redenen. Wij hebben in de tussentijd meerdere woningen succesvol aangekocht, misschien nog meer dan voorheen. Maar daarnaast ook nog steeds woningen succesvol verkocht. Hoe? Door te anticiperen op de markt. Dat is toch wel het minste wat je mag verwachten van je ervaren makelaar!

Wij horen mensen vragen of dit dan weer de tijd is dat je het zonder makelaar kan. Het antwoord daarop is dat het altijd zonder makelaar kan. Maar daar waar je denkt geld te besparen op de kosten voor een aankoopmakelaar, zorgt deze er vaker voor dat je geld bespaart op het aankoopbedrag. Zeker nu is het zo dat je veel te veel kan bieden op een woning en je achteraf spijt hebt, omdat je misschien wel €30.000,- of meer teveel hebt betaald.

Maarrr… Er zijn ook tactieken om het slim te spelen. Daar komen wij dan van pas.

Waar je dan aan moet denken? Nou kijk. Op het moment dat de rente zo hoog is als nu, zijn de koopsommen lager. En als jij nu een woning koopt die €80.000,- ‘goedkoper’ is dan een paar maanden geleden, zal die waarde wel weer gaan stijgen na een paar jaar. Daarbij gaan we er natuurlijk vanuit dat de rente tegelijkertijd weer gaat dalen. En als jij dan na een paar jaar je hypotheek oversluit, dan kan je weer naar een lagere rente en heb je toch voor ‘goedkoper’ een woning gekocht. Tuurlijk kost het oversluiten van je hypotheek een paar duizend euro, maar die heb je dan toch echt wel bespaard.

En dit is pas tip 1.

We mogen niet vergeten dat een aantal jaar geleden dit rentepercentage gebruikelijk was. Daarna is het extreem gaan dalen en waren we heel erg verwend. Daar hebben heel veel mensen van geprofiteerd en anderen komen net te laat kijken. Dikke pech! Maar nu komt dan vaak de vraag terug of dat dit het nieuwe normaal is. Misschien wel, misschien niet. Ook dat is iets wat we niet weten. Al die ‘so called’ experts roepen toch ook maar wat. Niemand weet hoelang de situatie zo blijft in Oekraïne. Niemand weet of we een economische crisis krijgen. Niemand weet of we over 10 jaar alleen nog maar elektrische auto’s hebben. Maar tussen al die experts zit er altijd wel 1 die gelijk heeft. Of misschien wel een paar. Aan jou de keus om die te vinden en daarin te geloven.

Nu terug naar deze blog.

De huizenmarkt doet wat het doet. Als gevolg op alles wat er gebeuren zal in de wereld. Maar nu dat er weer veel aanbod is, ligt er voor iedereen een kans om te grijpen. De vraag is, doe je dat? Mijn advies is; JA ABSOLUUT! Of om met de woorden te spreken van een ‘motivatiecoach’; Tsjakka! Voor iedereen zijn er kansen in deze woningmarkt. In het lagere segment, middensegment en zeker ook in het hogere segment. Maar pak het slim aan! Ga naar een hypotheekadviseur. Bel met een makelaar en stel die gewoon eerst eens wat vragen om te kijken of ze snappen wat jij wilt en wat de bedoeling is. Met die 2 professionals kom je al een heel eind. Het is namelijk hun taak om voor jou te zorgen tijdens het hele proces van aankopen en verkopen.

Dus stop met uitstellen en kom in actie. Het gaat om je eigen toekomst. Grijp je kans!

De 5 geheime trucs om succesvol een huis te kopen

Vul het formulier in en download de whitepaper.

You have Successfully Subscribed!