Ik wil mijn huis snel verkopen!

door | apr 12, 2022 | Huis verkopen

Als je op internet zoekt naar mijn huis snel verkopen kom je al snel terecht bij op-koop partijen. Dit zijn makelaars die gebruik willen maken van jouw spoed en daardoor je huis voor een lagere prijs willen overnemen.

Sommige van deze partijen beweren een globaal bod op het huis te kunnen uitbrengen zonder daadwerkelijk het huis bezocht te hebben. Terwijl er veel variabelen aan het huis bepalend zijn voor de verkoopprijs die alleen zichtbaar zijn wanneer er iemand komt kijken

Mijn huis verkopen

Mijn huis snel verkopen in 2022

Verder is het ook niet nodig om te googelen naar mijn huis snel verkopen. In het tweede kwartaal was de gemiddelde doorlooptijd van dat een huis te koop stond namelijk 70 dagen. Wat een hele maand korter is dan dezelfde periode in 2020. In het vierde kwartaal is de doorlooptijd zelf verder afgenomen tot 23 dagen!

Verder zijn er per woningzoekende nog maar 1,3 huizen beschikbaar om te kopen. Dit komt omdat het aantal beschikbare huizen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2020 met 33,4% is afgenomen tot 15.600 beschikbare huizen in het vierde kwartaal van 2021.

In de toekomst mijn huis snel verkopen

Volgens een onderzoek van ABF blijft er tot 2030 sowieso een huizentekort in Nederland. Dit betekent dat in de toekomst het relatief makkelijk blijft om je huis snel te kunnen verkopen.

Na 2030 is de verwachting dat de druk op de huizenmarkt gaat afnemen. Dit komt voornamelijk doordat de bevolking minder snel gaat groeien omdat er minder baby’s bij komen

Echter kunnen er verschillende externe invloeden ervoor zorgen dat deze verwachtingen op lange termijn niet door gaan. Denk hierbij aan nieuwe crisissen. Dit zal allemaal invloed hebben op uw vraag: “Hoe mijn huis snel verkopen?”.

Je huis snel verkopen

Mijn huis snel verkopen maar er toch in blijven wonen

Dit is een optie voor iemand die in het bezit is van een eigen huis en de overwaarde hiervan willen verzilveren zonder te verhuizen. Dit geldt voor ongeveer 250.000 ouderen. Er zijn verschillende manieren waarop dit uitgevoerd kan worden.

Een van deze manieren is een sale en lease back constructie. Hierbij betaalt de koper 80% van de verkoopprijs en bedraagt de huur van het huis 5,5% van het verkoopbedrag. De koper is dan verantwoordelijk voor alle onderhoud die moet plaatsvinden in het huis.

Het nadeel in deze situatie is wel dat de verkopende partij na het verkopen van het huis vermogensbelasting moet gaan betalen. Ook kan de koper in de loop van de tijd de huurprijzen verhogen waardoor het vergaarde vermogen uiteindelijk minder lang meegaat dan vooraf gehoopt.

Het versnellen van de verkoop van mijn huis

Mijn huis snel verkopen kan ook op andere manieren. Dit kan namelijk door een huis er zo goed mogelijk uit te laten zien voor verkoop. Hieronder komen verschillende tips om de verschillende ruimtes in en rondom het huis er zo goed mogelijk uit te laten zien waardoor een huis sneller verkocht wordt.

Tips voor het verkoop klaar maken van de tuin

Dit is vaak het eerste contact dat potentiële kopers met jouw huis hebben. Vaak rijden kopers eerst door de straat om een eerste indruk te krijgen. Doe dit zelf ook en kijk wat je opvalt en kan je hier positieve invloed op uitoefenen.
Waar je verder op moet letten is dat alle ramen gesloten zijn, tuinmeubelen aangekleed zijn, het gras gemaaid is en de stoep is aangeveegd.

Tips voor het verkoop klaar maken van de keuken

Let erop dat er natuurlijks op het aanrecht staat. Denk hierbij aan een bloemetje of een fruitschaal. Probeer er verder op te letten dat het aanrecht zo leeg mogelijk is. Dus alle keukenbenodigdheden moeten uit het beeld verdwijnen.

let er verder op dat alle apparatuur in de keuken schoon is. Kopers kijken zelfs in de oven om te zien hoe groot deze is.

Tot slot moet je ook proberen de keuken er zo nieuw mogelijk uit te laten zien. Zorg dat de kastjes recht hangen, alle lades opgeruimd zijn en haal overal nog een doekje overheen.

Tips om de keuken klaar te maken voor het snel verkopen van je huis

Verkoop tips verkoop klaar maken van de woonkamer

Kopers laten de woonkamer vaak op zich inwerken, ze haken sneller af wanneer zij een slecht gevoel hebben bij de woonkamer.

Verder is het handig om foto’s te verwijderen. Hierdoor krijgen potentiële kopers het idee dat ze op bezoek zijn in een huis in plaats van hun toekomstige huis. Dit helpt dus niet bij het snel verkopen van een huis.

Zorg ervoor dat de vloer zo zichtbaar mogelijk is, verder moet je vitrages verwijderen en vensterbanken zo schoon mogelijk maken.

Let er ook op dat er geen belemmeringen zijn voor het zicht. Hierdoor lijkt de ruimte optisch kleiner dan dat die is.

Tips voor het verkoop klaar maken van de badkamer

Zorg ervoor dat wanneer er een wc-rol hangt deze vol is, doe de wc bril omlaag en haal producten die je in huis heeft voor de persoonlijke hygiëne zoals tandpasta en deodorant weg.

Probeer de badkamer zo schoon mogelijk te maken. De mogelijkheid die spiegels hebben om ruimtes groter te laten lijken wordt teniet gedaan wanneer de spiegel vies is. Ook wil je bij bezichtigingen geen vieze kitranden of kalk vlekken zichtbaar hebben.

Tips voor het verkoop klaar maken van de slaapkamers

Probeer zoveel mogelijk zonlicht binnen te laten door de gordijnen open te doen en let erop dat er een neutraal dekbedovertrek ligt. Vervolgens moet de slaapkamer goed opgeruimd worden en er moeten zoveel mogelijk spulletjes van je nachtkastje verwijderd worden.

Vaak zijn er dominante kleuren te vinden in slaapkamers. Denk hierbij aan roze in de meisjeskamer. Probeer deze vooraf wat neutraler te maken waardoor potentiële kopers minder snel afgeleid worden.

Tips om de slaapkamer klaar te maken om je huis sneller te verkopen

De 5 geheime trucs om succesvol een huis te kopen

Vul het formulier in en download de whitepaper.

You have Successfully Subscribed!