Hoe werkt een taxatie precies?

door | jul 7, 2021 | Taxaties

Hoe werkt een taxatie?
De Register Taxateur doet een taxatie-opname in jouw woning waarin hij onder andere de volgende informatie verzamelt:
– De staat van onderhoud (tot in detail)
– De herstelkosten van matig en slecht onderhoud
– De inhoud en oppervlakte
– De mate van luxe en afwerking
– De constructie, gebruikte materialen en kwaliteit daarvan
– De isolatie en energiezuinigheid

Op kantoor gaat de taxateur verder onderzoek en analyse doen naar zaken als de bodemgesteldheid, erfdienstbaarheden, het bestemmingsplan, funderingen en publiekrechtelijke beperkingen.

Hierna wordt er onderzoek gedaan naar referentiewoningen en vanuit deze recent verkochte woningen worden er 3 woningen geselecteerd in het taxatierapport welke als onderbouwing van de getaxeerde waarde gaan dienen.

Dit alles wordt netjes verwerkt tot een professioneel en compleet taxatierapport. Als het rapport af is wordt deze ter goedkeuring voorgelegd aan het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Deze controleren het taxatierapport uitvoerig en als alles akkoord wordt bevonden, dan wordt deze ‘gevalideerd’. De laatste stap is dat de taxateur zijn digitale handtekening zet en direct nadat hij dit gedaan heeft ontvang jij als klant het taxatierapport in je mailbox.

Heb jij een gecertificeerd taxatierapport nodig of behoefte aan meer informatie? Bel of mail VK Makelaars&Taxateurs of lees hier meer over taxatie Haarlem en taxatie omgeving van Haarlem.