Snelle taxatie voor mijn woning nodig, wat kan ik doen?

door | sep 4, 2022 | Taxaties

Heb je om een of andere reden een snelle taxatie voor jouw woning nodig? Dan kan dit nog wel eens even stressen zijn. Soms kan het zijn dat je écht direct een taxatierapport nodig hebt. Of in ieder geval een taxatierapport met spoed. We noemen dit in het makelaars landschap dan ook vaak een spoedtaxatie. Een spoedtaxatie is nodig om snel de waarde van uw woning te kunnen bepalen.

In welke situaties is een snelle taxatie voor een woning nodig?

We zien vaak dat een snelle taxatie nodig is in de volgende situaties:

  • Er is een huis gekocht en er is geen of nog maar weinig financieringsvoorbehoud
  • Er is een nieuw huis gekocht en om de overbruggingshypotheek rond te krijgen is er met spoed een taxatierapport van het oude huis nodig.
  • De hypotheekadviseur heeft zitten slapen en is vergeten een taxateur in te schakelen. Nu moet er alsnog met spoed een taxateur worden ingeschakeld
  • De rente offerte loopt bijna af en er is NU een taxatierapport nodig (voordat de rente nog verder stijgt).
  • Mensen gaan uit elkaar en hebben er beide belang bij dat zo snel mogelijk de uitkoopsom kan worden vastgesteld.

In alle gevallen van snelle taxatie is er logischerwijs veel spoed bij. Het probleem is dat het niet makkelijk is om op korte termijn een taxateur te vinden. Daarom profileren sommige taxateurs zich als spoedtaxateur.

Je zou dan al binnen 24 uur een taxatierapport kunnen krijgen. Maar is dat wel zo en werkt dat wel zo goed?

Waar het vaak fout gaat is het volgende:

  • Veel ‘spoedtaxateurs’ zeggen op hun website dat ze binnen 24 uur kunnen leveren, maar daarmee heb je NIET binnen 24 uur een taxatierapport. Ze bedoelen dat ze de volgende dag kunnen langskomen voor de taxatie opname, maar dan is het rapport er vaak pas een paar dagen later.
  • De taxateur heeft in de meeste gevallen een werkgebied van zijn hoofdkantoor + 20 kilometer daaromheen. Heb jij een spoedtaxatie nodig in Amsterdam, dan heb jij dus niks aan een taxateur uit Alkmaar. Kijk daarom goed naar waar de taxateur gevestigd is.
  • De zogenaamde spoedtaxateurs nemen de telefoon niet eens op en laat staan dat ze op korte termijn kunnen langskomen.

Wat kan jij doen om snel een taxateur te vinden die met spoed een taxatierapport kan leveren?

  • Zoek op google naar Spoedtaxateur en noteer de mailadressen van 5 spoedtaxateurs.
  • Stuur hen allen een mail met het volgende bericht en kijk wie er reageert en wie het snelste kan leveren voor de beste prijs:

Onderwerp: aanvraag spoedtaxatie

Geachte heer/mevrouw,

Wij hebben met spoed een taxatierapport nodig voor de woning aan de <ADRES + PLAATS>.

Graag willen wij van u weten: als wij jullie opdracht geven voor deze taxatie, wanneer zou het taxatierapport dan gevalideerd kunnen worden opgeleverd en hoeveel bedragen de totale kosten incl. btw en validatiekosten? Graag verneem ik ook van u welke documenten u van mij nodig zou hebben op het moment dat ik u de opdracht verstrek.

Wij kijken uit naar uw terugkoppeling.

Groet,

Uw naam

Uw telefoonnummer

Voorbereiden voor de taxateur

Is het een woonhuis dat getaxeerd moet worden? De meeste taxateurs hebben dan geen documenten van jou nodig. Dat komt omdat de meeste taxatiesoftware automatisch documenten aanlevert (zoals kadastrale stukken) aan de taxateur.

Wil je een appartement laten taxeren? Dan kan jij wel iets doen om het taxatieproces te versnellen. Je zorgt er dus voor dat je de taxateur in staat stelt om jou beter te kunnen helpen.

Zorg dat jij al een mapje klaar maakt op jouw computer en zet hier netjes en geordend alle volgende documenten al in:

-De hoogte van de maandelijkse VvE bijdrage exclusief eventuele stookkosten

-Splitsingsakte(s)

-MJOP (MeerJarenOnderhoudsPlan)

-Indien er geen MJOP is, dan een polis opstalverzekering of een ander document waar de herbouwwaarde van het complex op staat

-De meest recente jaarrekening

-De meest recente notulen VvE

-Ga je verbouwen? Dan moet je ook een verbouw specificatie meesturen.

Extra tip: veel wat grotere VvE’s hebben een eigen inlog omgeving waar men zo al deze stukken kan vinden en downloaden. Heb je deze niet, stuur dan even deze mail naar de VvE beheerder.

Snelle taxatie

Snelle taxatie nodig voor woning in Noord-Holland?

Wij zijn zelf gespecialiseerd in het uitvoeren van snelle taxaties van een woning. Nu een spoedtaxatie aanvragen betekent dat een gecertificeerde taxateur z.s.m. langskomt. Zo heeft u vandaag al of uiterlijk morgen een gevalideerd taxatierapport in de mailbox.

De totale kosten zijn €1250,-. Kan dat goedkoper? Jazeker, dan kan bij de andere ‘spoedtaxateurs’ in onze regio, maar dan heb je pas over 4-5 dagen een rapport. Wij laten alles vallen voor een spoedtaxatie en werken ’s avonds, ’s nachts en in het weekend door om spoedtaxaties goed voor te bereiden en uit te werken.

Ons werkgebied voor (spoed)taxaties van A tot Z:

Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Badhoevedorp, Bakkum, Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Cruquius, De Kwakel, Driehuis, Haarlem, Halfweg, Heemstede, Hillegom, Hoofddorp, IJmuiden, Koog aan de Zaan, Krommenie, Lisse, Nieuw-Vennep, Overveen, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Spaarndam, Uitgeest, Velserbroek, Vijfhuizen, Vogelenzang, Westzaan, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk en Zwanenburg.

Snelle taxatie voor jouw woning boeken?

Wil jij graag een snelle taxatie voor jouw woning boeken? Bel dan 06-47470404 of vul dit formulier in en we bellen je binnen een uur terug. Onze taxateurs helpen je graag verder.